Gullkysten

Norgespremiere: 15.01.2016
15 år
1 t. 55 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Jakob Oftebro er strålende i modige og visuelt vakre GULLKYSTEN"

Året er 1836, og i Danmark får den unge botanikeren Wulff (Jakob Oftebro) i oppdrag av kongen å reise til Dansk Guinea (Ghana), hvor han skal anlegge kaffeplantasjer for å sikre danskene et fotfeste på det afrikanske kontinentet. Men det viser det seg raskt at det er mye kongen og hans menn hjemme i Danmark ikke vet.

Slavehandelen er en glemt og dyster del av skandinavisk historie.

Botaniker Wulff etterlater sin forlovede Caroline i København, og legger av sted mot Afrika i den tro at slavehandelen nå er over, og at både dansker og afrikanere går lyse tider i møte. Men når han omsider kommer fram til Guinea, viser det seg raskt at det er mye kongen og hans menn hjemme i Danmark ikke vet.

GULLKYSTEN retter et grelt lys mot en dyster og i dag langt på vei glemt del av dansk og nordisk historie, nemlig landets fortid som kolonimakt - en epoke som i dag er spesielt aktuell med tanke på innvandringsdebatten.

Som hovedrolleinnehaver i denne modige og usedvanlig vakkert fotograferte filmen finner vi en imponerende Jakob Oftebro, som har blitt hyllet i utenlands presse for sitt definitive gjennombrudd. GULLKYSTEN viser at det går an å lage storslåtte, modige og visuelt imponerende kostymedramaer også i Skandinavia.

Fakta

Norgespremiere
15.01.2016
Originaltittel
Guldkysten
Sjanger
Drama
Skuespillere
Jakob Oftebro
Danica Curcic
John Aggrey
Anders Heinrichsen
Morten Holst m.fl.
Regi
Daniel Dencik
Manus
Daniel Dencik
Sara Isabella Jønsson
Produsent
Michael Haslund
Foto
Martin Munch
Musikk
Angelo Badalamenti
Nasjonalitet
Danmark
Språk
dansk/engelsk
Lengde
1 t. 55 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Haslund/Dencik Entertainment
Film i Väst
InGenius Africa
Distribusjon
Euforia Film
Aldersgrense
15 år
Begrunnelse
Dette historiske dramaet inneholder flere volds- og mishandlingsscener og har en tematikk som kan virke forstyrrende på barn. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene