El Clasico

Norgespremiere: 15.04.2016
9 år
1 t. 35 min.
Drama / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"En sjarmmagnet om store drømmer" - Dagsavisen

En roadmovie om det viktigste i livet; Fotball. Og kjærlighet. Eller omvendt...
To kurdiske brødre reiser til Spania på et farefullt oppdrag, og på en falleferdig firhjuling, med ett mål for øye: Å møte Cristiano Ronaldo. Brødrene Alan og Shirwan lever i en kurdisk småby i Irak og har aldri vært utenfor landets grenser.

Alan ønsker å gifte seg med sin hemmelige kjæreste Gona, men hennes far, skomakeren Jalal, er sterkt imot dette. Alan blir desperat. Han vet Jalal er en stor fan av Real Madrid, og at han har laget et par eksklusive spesialsko som han drømmer om at Ronaldo skal få. Alan stjeler skoene, overbevist om at hvis han kommer seg til Spania og får levert skoene til Ronaldo, vil han vinne Jalals datter. Brødrene setter kursen mot Madrid i kjærlighetens og fotballens navn.

REGISSØREN OM FILMEN OG IDÉEN:

- Ideen oppstod da jeg var med et helt annet prosjekt i byen Erbil i det nordlige Irak. En kveld jeg var på hotellet, ble det plutselig kaos i hele byen, og jeg hørte noe som kunne være skyting, forteller Halkawt Mustafa til Rushprint.

Han spurte i resepsjonen, og fikk vite at det hadde vært fotballkamp mellom Barcelona og Real Madrid, og at sistnevnte lag hadde vunnet.

- Da begynte jeg å tenke på hva det er med at 22 spillere som spiller en kamp i Spania kan skape så sterke reaksjoner i en annen del av verden. Med det kom den opprinnelige ideen, forteller han om filmen, som er oppkalt etter navnet på kampene mellom de to spanske lagene, nemlig El Clásico.

Fakta

Norgespremiere
15.04.2016
Originaltittel
El Clásico
Sjanger
Drama
Komedie
Skuespillere
Wrya Ahmed
Dana Ahmed
Kamaran Raoof
Rozhin Sharifi
Regi
Halkawt Mustafa
Manus
Anders Fagerholt og Halkawt Mustafa
Produsent
Halkawt Mustafa og Anders Graham
Foto
Kjell Vassdal
Musikk
Trond Bjerknes
Nasjonalitet
Irak
Norge
Originalspråk
arabisk/kurdisk
Lengde
1 t. 35 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Hene Films
Turbin film
Distribusjon
Euforia
Aldersgrense
9 år
Begrunnelse
Partier med faretruende situasjoner gjør at denne filmen får 9-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene