De forviste

Norgespremiere: 18.11.2016
12 år
1 t. 26 min.
Drama / Krigsfilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Sterkt møte" HA(5)/"..god historiefortelling" FVN(5)

To spanske soldater som holder vakt ved en utpost under den spanske borgerkrigen oppdager en skadet og utarmet polsk kvinne. De bringer henne i sikkerhet men må ta stilling til om de skal overlevere henne til sin kommandant eller holde henne skjult.

En borgerkrig utfordrer menneskelighet og solidaritet. Silverio og Teo står ovenfor den vanskelige beslutningen om å ofre sin politiske ideologi for å redde et menneskeliv. Dette er et dilemma som ikke bare tilhører disse to mennene; det reflekterer livet de siste fire tiårene etter borgerkrigen i Spania da folk måtte ta et valg mellom å love troskap til regimet eller å risikere politisk forfølgelse. En vakker og rørende film.
----
"Ingenting i denne ujålete, usentimentale filmen er gitt på forhånd. Den lener seg ikke på verken spektakulær dramatikk eller kunstneriske pretensjoner, men holder seeren i ånde med noe så tidløst som god historiefortelling. Fædrelandsvennen(5)
----
"De forviste er en film som greier å være hard og kald, samtidig som den er varm og vakker." (Filmpolitiet.)
----
"Det er mye bra her, stødige og vakre bilder fra et kaldt og rått landskap. Enkel og pen regi, og karakterer vi lærer å bry oss om.
Slutten er kanskje den aller beste, for den gir oss et slag i trynet om hvor meningsløst livet kan være, hvor fort ting kan snu og viktigheten av å gripe sjanser når man har dem er tydelig en moral." (Filmfront.)
----
"Det finnes nesten ikke grenser for trøbbel tre mennesker kan sette seg selv i, når de først involverer seg i hverandre - og slikt kan det lages gode historier av. Her er et godt eksempel, gjort på den enkleste måte, med få, men gode virkemidler. Spennende. Hele vegen." Hamar Arb.blad (5)
----
"Manuskriptet er, i sin konfliktfylte dramaturgi, fortettet og drivende, scenografien i hytta og på den forblåste fjellheimen stram og relevant og spillet mellom de tre gripende og engasjerende. Det er på mange måter en vakker og rørende film..." Cinema

Under den spanske borgerkrigen blir Teo forlagt til et øde fort i fjellene, der de holder utkikk etter flyangrep. Hans kollega, Silverio, som allerede har vært der en stund, blir nesten hans eneste selskap i de neste seks månedene. De to er svært forskjellige, og i det bittelille fortet er det ikke lett å unngå å gå hverandre på nervene.
En dag finner Silverio den unge soldaten Zoska, fra de internasjonale brigadene, liggende halvdød ved bekken de henter vann i. Han bringer henne tilbake til fortet for å pleie henne til hun blir frisk, for så å overlevere henne til hovedkvarteret, der hun sannsynligvis vil bli skutt.
Men det går ikke alltid slik som en planlegger...

---

During the Spanish Civil War, Teo is destined to a minuscule fort of vigilance, located in a cold and inhospitable place in the mountains. There he meets Silverio, his new companion, with whom he will have to coexist for six long months. The different personalities of these two men, will provoke many tensions, also accentuated by the limited space. The fragile coexistence will break up with the arrival of Zoska, a young militia-woman whom they will find wounded in the surroundings. (Sitat fra den internasjonale brosjyren)

Fakta

Norgespremiere
18.11.2016
Originaltittel
El destierro
Sjanger
Drama
Krigsfilm
Skuespillere
Joan Carles Suau
Eric Francés
Monika Kowalska
Regi
Arturo Ruiz Serrano
Manus
Arturo Ruiz Serrano
Produsent
Arturo Ruiz
Javier Martín
Esteban Crespo
Toni Bestard y Marcos Cabotá.
Foto
Nicolás Pinzón
Musikk
Iván Ruiz
Nasjonalitet
Spania
Språk
spansk
Lengde
1 t. 26 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
The Legal Company
Producciones Africanauan
Strange friends
IB3 Televisio
Distribusjon
Fidalgo
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Filmen har en tematikk som kan virke forstyrrende på barn, og inneholder enkelte scener med voldsinnslag. Den får derfor 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene