Med hjertet i dansen

Norgespremiere: 07.10.2016
Tillatt for alle
1 t. 22 min.
Barnefilm / Dokumentar / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Store drømmer har ingen aldersgrense!

"Med hjertet i dansen" er en film om gleden i å danse og ønsket om å bli god. Men mest av alt om å ha en venn å støtte seg til når ting blir vanskelig. For deg som elsker dans, møt tre jenter som ikke kan leve uten!

I filmen møter vi tre jenter som drømmer om å bli best i dans og deres kamp om å få det til. Vilde på 12 år er rå på Halling-dans og ønsker å bli norgesmester. Hun trener ustoppelig for å klare å konkurrere i det guttedominerte dansemiljøet. Ruth derimot drømmer om å bli cheerleader, noe som setter morens holdninger på test. Mens Nastya på 12 og hennes lillesøster på 7 lever og ånder for ballet og går på det krevende ballettinstitutt i Russland. Der er det vinn eller forsvinn som gjelder.
'Med hjertet i dansen' er en film om lidenskap, samhold og familiebånd når store drømmer skal bli virkelighet. 


Erlend E. Mo (f. 1967) har studert litteratur og skandinaviske språk ved Universitetet i Oslo 1986- 90, og Film og TV ved Høgskulen i Volda 1990-1992. Siden har han regissert flere filmer. Mo har mottatt en rekke internasjonale priser for sitt arbeid. Slike utmerkelser inkluderer blant annet Terje Vigen prisen på Den norske Kort lmfestivalen, Beste dokumentar under Odense Film Festival i Danmark, IDFA Silver Cub Award, Cinematic Vision Short Award på SilverDocs AFI/Discovery Documentary Festival i Washington USA.

Victor Kossakovsky er en russisk filmskaper. Han begynte sin karriere hos Leningrad studio of Documentaries i 1978. Kossakovsky jobber både som regissør, klipper og fotograf på sine egne filmer. Han var ferdig udannet fra Higher Courses of Film Writers and Directors i Moskova i 1988. I 1993 lagde han Belovy (The Belovs) som vant VPRO Joris Ivens Award og Audience Award i IDFA. Kossakovskys filmer har siden da vunnet over 100 priser. Hans siste film var Vivan Las Antipodas! - 2011 and Demonstration - 2013.

Hanna Heilborn er utdannet ved New York Film School og den Svenske Institutt for Drama. Heilborn jobber som regissør, manusforfatter og animasjonslærer. Hennes tilknytning til kunsten kommer tydelig frem i hennes anerkjente dokumentar ?Hidden? 2002, ?Slaves? 2009 og ?Sharaf? 2012. Hanna Heilborn har siden 2001 vært partner i selskapet Story AB i Stockholm.

Fakta

Norgespremiere
07.10.2016
Originaltittel
Med hjertet i dansen
Sjanger
Barnefilm
Dokumentar
Familiefilm
Medvirkende
Polina Sosimova
Vilde Ellegaard Westeng
Nastya Sosimova
Ruth Pahlbåck
Regi
Erlend E. Mo
Victor Kossakovsky
Hanna Heilborn
Manus
Hanna Heilborn
Victor Kossakovsky
Erlend E. Mo
Produsent
Anita Rehoff Larsen
Foto
Ania Winiarska
Lars Reinhardt Siem
Victor Kossakovsky
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk/svensk
Lengde
1 t. 22 min.
Produksjonsår
2016
Produksjonsselskap
Sant&Usant
Distribusjon
Uavhengig distribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene