Karenina & I

Norgespremiere: 24.02.2017
Tillatt for alle
1 t. 25 min.
Dokumentar / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En skuespillers skjebne

Den norske skuespilleren GØRILD MAUSETH blir utfordret av den nesten umulige oppgaven det er å spille ANNA KARENINA på et språk hun aldri har snakket og i forfatterens hjemland. Hun legger ut på en reise for å lære russisk og oppdage de egentlige årsakene til at Tolstoj skrev romanen. Det Gørild ikke vet, er at Anna Karenina vil bli hennes livs rolle og forandre henne for alltid.

Gørilds søken fører henne ut på en 11 000 km lang tur med Den transsibirske jernbane til Gorkij Drama Teateret i Vladivostok. Underveis besøker hun teatre, filmstudioer og operateatre, og hun møter andre kunstnere, Tolstojs slektninger og vanlige russere. Etter hvert som hun lærer mer om den rollen hun skal spille, viskes gradvis grensene ut mellom Anna K. og skuespilleren. Hun hører Tolstojs stemme, og den hjelper henne til å oppfatte det hun ikke selv kan uttrykke.

Filmen gir et unikt innblikk i hvordan en skuespiller utforsker grensene mellom fiksjon og virkelighet. Litteratur, teater og det virkelige livet kommer sammen og gir oss et portrett av Anna Karenina som verken de store suksessene i Hollywood eller i Moskva noen gang har vist oss. Det handler om å forstå kjærligheten, holde ut ensomheten, forfølge håpene og drømmene og leve livet til fulle.

Fakta

Norgespremiere
24.02.2017
Originaltittel
Karenina & I
Sjanger
Dokumentar
Drama
Medvirkende
Gørild Mauseth
Liam Neeson
Regi
Tommaso Mottola
Manus
Tommaso Mottola og Gørild Mauseth basert på Anna Karenina av Leo Tolstoj
Produsent
Gørild Mauseth
Tommaso Mottola
Liam Neeson
Norma Heyman
Torstein Nybø
Foto
Andreas Ausland
Gleb Teleshev
Tommaso Mottola
Musikk
Philip Glass
Michael Nyman
Lars Årdal
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
engelsk/italiensk/norsk/russisk
Lengde
1 t. 25 min.
Produksjonsår
2017
Produksjonsselskap
Orto Polare AS
Distribusjon
Tour de Force
Aldersgrense
Tillatt for alle
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne ha skadelig virkning på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene