Jordmoren

Norgespremiere: 15.09.2017
Tillatt for alle
1 t. 54 min.
Drama / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Deneuve og Frot gir "Jordmoren" dybde, humor og sjel." Dagens Næringsliv

"Fransk filmsjarm. Det er en Catherine Deneuve i storform vi møter i Jordmoren i rollen som en kvinne med en usedvanlig fri vilje og livsgnist. Manuset gir de to skuespillerinnene mye å spille på og de to utfyller og utfordrer hverandre gjennom hele filmen." Cinema
----
"Deneuve og Frot gir "Jordmoren" dybde, humor og sjel. For de er så skjematisk stilt opp mot hverandre, som den skjødesløse versus den samvittighetsfulle, den spontane versus den rutinedrevne, den bredkjeftede møter den forsiktige, at det er stor underholdning i å se dem gjøre manuset større enn det er. Regissør Provost har skrevet manus, og skal ha anerkjennelse for fortelle en såpass melodramatisk historie som "Jordmoren". Helt uventet kan man ende opp med å bli både overrasket og litt rørt." Sitat fra anm. i DN.
----
"..to av den franske filmens ypperste skuespillerinner, Catherine Frot og Catherine Deneuve, som begge leverer sterke, nyanserte rolleprestasjoner." Aftenposten
----
"Varm film om død og gammelt vennskap." Hamar Arb.blad
----
"Det er ikke ofte filmer helt og holdent blir båret av godt voksne kvinnelige skuespillere. Så går da også veteranene Frot og Deneuve inn i disse rollene med alt de har av levd liv og erfaring.
Her får de være kloke og dumme, sterke og sårbare, trauste og morsomme og alt annet hele, levende mennesker i en vanskelig situasjon kan tenkes å være. Og samspillet dem i mellom er en fryd." Fædrelandsvennen
----
"To skjønne, velspilte kvinneroller gjør "Jordmoren" til en nytelse, selv om filmen verken er nyskapende eller vesentlig." Stavanger Aftenblad
----
"... fantastisk nært og personlig skuespill av Catherine Frot som spiller Claire." www.jump-cut.no
----

Claire er en briljant jordmor med et naturlig talent for å hjelpe barn til verden på en beroligende måte. Men etter som tiden går, så kolliderer hennes metoder og yrkesetikk med de moderne sykehusenes krav til effektivitet. Nå når hun er kommet nærmere slutten på sin karriere enn begynnelsen, så begynner hun å føle seg utilpass med utviklingen, og undres på om hennes ferdigheter lenger er etterspurt.
En dag får hun en merkelig oppringning, en stemme fra fortiden. Béatrice, som var hennes avdøde fars ekstravagante og løsslupne elskerinne, har viktige nyheter som ikke kan vente, og vil at de skal møtes, 30 år etter at hun forvant sporløst.
Den svært pertentlige Claire og den utemmede livsbejaende Béatrice, som er motsetninger i alle henseender må lære å akseptere hverandre. Gjennom å rydde opp i gamle hemmeligheter kommer de hverandre i møte og tar igjen det tapte.

Regissør Martin Provost har skapt seg et navn med sine gripende kvinneportretter (Séraphine, Violette). Jordmoren dreier seg om møtet mellom to sterke, ulike kvinner, mesterlig spilt av to ekte grand dames innenfor fransk filmindustri. En dramakomedie om behovet for forandring - og om hvorvidt biff, pommes frites og rødvin egentlig kan kalles en sunn lunsj.

Fakta

Norgespremiere
15.09.2017
Originaltittel
Sage femme
Sjanger
Drama
Komedie
Skuespillere
Catherine Frot
Catherine Deneuve
Olivier Gourmet
Quentin Dolmaire
Mylène Demongeot
Marie Paquim
Regi
Martin Provost
Manus
Martin Provost
Produsent
Olivier Delbosch
Foto
Yves Cape
Musikk
Gregoire Hetzel
Nasjonalitet
Frankrike
Originalspråk
fransk
Lengde
1 t. 54 min.
Produksjonsår
2017
Produksjonsselskap
Fidelité Films
Curiosa Films
Distribusjon
Fidalgo Filmdistribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene