Pop Aye

Norgespremiere: 14.07.2017
12 år
1 t. 41 min.
Drama / Sort komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"This was the best elephant movie I've seen since Dumbo."(Sakset fra www.lettterboxed.com)

"Visuelt slående, tankevekkende, rørende og full av absurde hendelser og mennesker - Pop Aye er en merkelig nytelse av en film.
Handlingen er iblandet en liten men herlig dose absurditet, noe som gir den en helt spesiell tone. Den er melankolsk men veldig lite selvhøytidelig.
Jeg vil ikke kalle det en kunstfilm, men jeg vil absolutt kalle det kunst. Har du lyst på litt behagelig underholdning så finner du det i denne vakre, rørende og humoristiske filmen." P3 FilmPolitiet (5)
----
"Pop Aye er både sjarmerende, underholdende og en filmopplevelse utenom det vanlige. En perfekt sommerfilm!" Bladet Cinema(5)
----
"Elefanten Pop Aye er .. en av årets flotteste filmrollefigurer!" FilmMagasinet
---
""Pop Aye" er full av deilig, sort humor og ypperlig historiefortelling. Uten å røpe for mye er det selvfølgelig litt av hvert som skjer på veien, og filmen er full av deilig, sort humor, og en rekke overraskende og underholdende øyeblikk. Begge stjernene i filmen, både mennesket og elefanten, leverer ypperlige prestasjoner, og deres felles reise er forfriskende original og severdig." Fædrelandsvennen (5)
----
"om munnen din ikke former seg i et eneste flyktig smil der i kinomørket, har du ikke hjerte for verken mennesker eller elefanter.
En nærmest nydelig debut, som er vel verdt en liten kveld i kinosalen." Adresseavisen(5)
----
"Pop Aye er en sjarmerende, slentrende og smått absurd fortelling om å ta med seg en elefant på tur når ingenting annet gir mening." Stavanger Aftenblad
---
""Pop Eye" er fortsatt en særegen, sympatisk og kledelig eksentrisk film med et snev av humor og patos." Dagsavisen

Thana, er en arkitekt som er over sine beste dager, og på vei inn i en eksistensiell krise. Den bygningen han er mest stolt over skal rives, og hans kones interesse for ham har falmet. En dag treffer han på sin barndoms "kjæledyr", elefanten Pop Aye, som opptrer på en gate i Bangkok. Han kjøper elefanten og gir seg i vei på en reise tvers over Thailand for å ta med sin gamla venn til den lille byen der de vokste opp.

En kjærlighetsfull og humoristisk hyllest til den gode gjerningen i en verden av tapt uskyld og forspilte muligheter.
----
En "offbeat" road movie på tvers av Thailand med en tøtsj av det surrealistiske, inklusive en "bromance" mellom en utbrent arkitekt og hans lenge forsvunne elefant.
----
"My new favourite road trip film! this one's for the people who let something go to chase their dreams, and try to find their old selves again a long time later.

I liked this a lot because it has all the elements that tick the right boxes for me! dreams, whimsy, poignance, neon lights (!), good music, elephants and watermelons. this film lives in its moments. although pop aye's visuals are more often than not absurdist, the characters are (more than) believable and there are moments where reality hits you in the face." (Også sakset fra kommentar på www.lettterboxed.com)
----
"'Pop Aye' is poetically profound but the elephant in the room is really its warm heart. We're immensely pleased to be working with such an original talent in Kirsten Tan on this audience charmer. No one can resist falling in love with her screen star, the two ton Pop Aye." (Sakset fra anm. i Variety)
----
Official Selection, Sundance Film Festival 2017
Opening Film - World Dramatic Competition - Special Jury Award Screenwriting
----
Official Selection, Rotterdam Film Festival 2017
VPRO Big Screen Award

Fakta

Norgespremiere
14.07.2017
Originaltittel
Pop Aye
Sjanger
Drama
Sort komedie
Skuespillere
Thaneth Warakulnukroh
elefanten Bong
Penpak Sirikul
Chaiwat Khumdee
Yukontorn Sukkijja
Narong Pongpab.
Regi
Kirsten Tan
Manus
Kirsten Tan
Produsent
Weijie Lai
Foto
Chananun Chotrungproj
Musikk
Matthew James Kelly
Nasjonalitet
Thailand
Singapore
Originalspråk
thai
Lengde
1 t. 41 min.
Produksjonsår
2017
Produksjonsselskap
E&W Films
Giraffe Pictures
Distribusjon
Fidalgo Filmdistribusjon
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Denne filmen inneholder en seksuell skildring som kan virke forstyrrende på barn. Filmen får derfor 12-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene