The Wound

Norgespremiere: 23.02.2018
1 t. 28 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Et nydelig sør-afrikansk drama som utforsker temaene seksuell identitet og tradisjon

I Eastern Cape i Sør-Afrika lever den ensomme fabrikkarbeideren Xolani. Med fri fra jobben legger han ut på en reise til et avsidesliggende fjell for å hjelpe til med en Xhosa-omskjæring - en tradisjon hvor tenåringsgutter innvies i det å bli en mann gjennom først å bli rituelt omskåret for så å bli forlatt alene i villmarken i dagevis. Helt isolert fra kvinner lærer de unge mennene de maskuline kodene for deres kultur.

I midten av et barskt og aggressivt miljø finner Xolani en venn i Kwanda, som raskt finner ut av Xolanis dypt bevarte hemmelighet - at han er forelsket i en mann. Spenningen i filmen bygges opp gjennom Kwandas økende tvil til de patriarkalske rammene rundt manndomsinnvielsen, og Xolanis uutholdelige dragning mellom de sterkt tradisjonelle verdiene og sin seksuelle identitet som er stikk i strid med det samfunnet forventer.

Nelson Mandela var blant tilhengerne av ritualet, og hadde selv varme minner fra sin egen omskjæring, men i dagens Sør-Afrika er tradisjonen heftig omdebattert, og årlig dør flere av deltakerne på grunn av sult, infeksjoner og vold. Alle skuespillerne i THE WOUND er fra bantukulturen med xhosa som morsmål, og danser, sanger, kroppsmaling og skikker fremstilles på autentisk vis. Filmen tar oss med inn i denne hypermaskuline verdenen av hemmelige ritualer ved å vise effekten den har på de som deltar i den, og tar samtidig opp det som fortsatt er et av de aller største tabuene i Sør-Afrika i dag: homofili. Hovedrolleinnehaver Nakhane Touré har gjennomgått disse ritualene i virkeligheten, og er selv homofil. Gjennom hans prestasjon i filmen får vi et opprivende innblikk i en særegent sørafrikansk versjon av det gamle dilemmaet mellom tradisjon og modernitet.

Fakta

Norgespremiere
23.02.2018
Originaltittel
Inxeba
Sjanger
Drama
Skuespillere
Nakhane Touré
Bongile Mantsai
Niza Jay Ncoyini
Regi
John Trengove
Manus
John Trengove
Malusi Bengu
Thando Mgqolozana
Produsent
Cait Pansegrouw
Elias Ribeiro
Foto
Paul Ozgur
Musikk
João Orecchia
Nasjonalitet
Frankrike
Nederland
Sør-Afrika
Tyskland
Originalspråk
afrikaans/engelsk/xhosa
Lengde
1 t. 28 min.
Produksjonsår
2017
Produksjonsselskap
Riva Filmproduktion
Das Kleine Fernsehspiel (ZDF)
ZDF/Arte
OAK Motion Pictures
Cool Take Pictures
Deuxieme Ligne Films
Sampek Productions
Edition Salzgeber
Urucu Media
Distribusjon
Tour de Force

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene