DRIB

Norgespremiere: 12.05.2017
12 år
1 t. 33 min.
Drama / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den sanne historien om hvordan en ung, norsk kunstner lurte et amerikansk reklamebyrå

Med DRIB forteller regissør Kristoffer Borgli historien om hvordan hans venn Amir Asgharnejad i 2014 klarte å lure seg med i en i en stor spekulativ markedsføringskampanje for en velkjent energidrikk via et amerikansk reklamebyrå. DRIB er en filmatisk re-konstruksjon av de kuriøse hendelsene som endte opp i Los Angeles, med Amir i rollen som seg selv. DRIB utforsker mediamanipulasjon og moderne markedsføring med en film som viser hvordan noe fiktivt kan ha reelle konsekvenser, og avslører innsideinformasjon om en industri og et firma som forgjeves har prøvd å stoppe denne filmen fra å bli laget.. For å unngå juridiske komplikasjoner har det faktiske energidrikk-merket blitt erstattet med et oppdiktet: "DRIB".

Med DRIB prøver filmskaper Kristoffer Borgli å rekonstruere en innsidehistorie fra et amerikansk reklamebyrå, da de ble lurt til å samarbeide med den norske kunstner- og komikeren Amir Asgharnejad, for å promotere en energidrikk.
Amir ble midlertidig en internasjonal nyhetssensasjon i 2014 ved å provosere fremmede på gatene i Oslo til slagsmål. Millioner av mennesker så videoer av ham som blir tilsynelatende mørbanket, og prosjektet endte opp med å inspirere en stor viral markedsføringskampanje for en velkjent energidrikk. Et ledende reklamebyrå inviterte ham til Los Angeles for å være kampanjens ansikt, men ingenting gikk som forventet. For Amir var det hele en storslått spøk, mens for reklamebyrået en kampanje verdt millioner. Filmen er en nøyaktig rekonstruksjon av den absurde og tragikomiske prosessen Amir gikk igjennom som etterfølge av å bli nettkjendis på feil grunnlag.
Mens filmen ble laget har "fake news" blitt et betydelig begrep for verdenspolitikken og "post-truth" kåret til årets nyord 2016, noe som har gjort DRIB sitt fokus på mediamanipulasjon og "trolling" enda mer relevant.

Fakta

Norgespremiere
12.05.2017
Originaltittel
DRIB
Sjanger
Drama
Komedie
Skuespillere
Amir Asgharnejad
Brett Gelman
Adam Pearson
Annie Hamilton
Regi
Kristoffer Borgli
Manus
Kristoffer Borgli
Produsent
Magne Lyngner
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
engelsk/norsk
Lengde
1 t. 33 min.
Produksjonsår
2017
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Uforutsigbare voksenpersoner i scener med voldshandlinger og bruk av rusmidler, gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene