A Ciambra

Norgespremiere: 06.07.2018
12 år
1 t. 58 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Sterkt portrett av en gutt som vokser opp raskere enn han har godt av.

Med et olmt blikk og en sigarett i munnviken forsøker den kløktige fjorten år gamle Pio Amato å overbevise familien om at han er voksen nok til å få mer ansvar. Når faren Rocco og storebroren Cosimo - begge flittige svindlere og Pios store forbilder - havner i fengsel for å stjele strøm, utpeker den driftige fjortenåringen seg selv til familiens nye overhode og forsørger. Og når han samtidig blir bedre kjent med den voksne Ayiva fra Burkina Faso, tar Pios liv en ny retning.

Fartsfylte og estetisk eminente A CIAMBRA skildrer livet blant romfolk og afrikanske innvandrere i Gioia Tauro på tuppen av den italienske støvelen, hvor de gjør det de kan for å overleve i et samfunn som ser på dem med mistenksomhet og avsky. Italienerne behandler romfolket elendig, og romfolket behandler i tur innvandrerne fra Afrika på samme måte. Denne uoffisielle oppfølgeren til den kritikerroste MIDDELHAVET (2015) skildrer hverdagen i et samfunn som er kraftig underrepresentert på film, og tegner et troverdig portrett av en gutt som vokser opp raskere enn han har godt av.

Fakta

Norgespremiere
06.07.2018
Originaltittel
A Ciambra
Sjanger
Drama
Skuespillere
Pio Amato
Koudous Seihon
Damiano Amato
Francesco Pio Amato
Regi
Jonas Carpignano
Nasjonalitet
Frankrike
Italia
Tyskland
USA
Originalspråk
italiensk
Lengde
1 t. 58 min.
Produksjonsår
2017
Distribusjon
Storytelling Media
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Denne filmen inneholder en seksuell skildring som antas å virke forstyrrende på barn under 12 år. Filmen får derfor 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene