Maria Magdalena

Norgespremiere: 23.03.2018
12 år
2 t.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den sanne historien om Maria Magdalena

Den sanne historien om en av bibelhistoriens mest enigmatiske og misforståtte skikkelser, Maria Magdalena. Som ung kvinne led hun under datidens hierarki og kjønnsrollemønster, og ønsket å finne en større mening med livet. Da hun ble kjent med Jesus fra Nasaret og så hvilken enorm betydning han hadde for folket, forlot hun familien sin for å følge ham. Til tross for at flere av de andre disiplene var skeptisk til at en kvinne skulle representere Jesus på lik linje med dem, ble hun en nøkkelperson i den skjebnesvangre ferden mot Jerusalem. For å undergrave hennes rolle i Bibelen, ble hun med tiden omtalt som en prostituert og "fallen kvinne". Ikke før i nyere tid ble hennes status som en av de opprinnelige apostlene offisielt anerkjent av Paven.

Regien er ved Garth Davis ("Lion"). Hovedrollen som Maria Magdalena spilles av Rooney Mara, mens Joaquin Phoneix er Jesus av Nasaret. I øvrige roller finner vi også Chiwetel Ejiofor ("12 Years a Slave") og Tahar Rahim ("Profeten").

Fakta

Norgespremiere
23.03.2018
Originaltittel
Mary Magdalene
Sjanger
Drama
Skuespillere
Rooney Mara
Joaquin Phoenix
Chiwetel Ejiofor
Ariane Labed
Ryan Corr
Regi
Garth Davis
Manus
Helen Edmundson
Philippa Goslett
Nasjonalitet
England
Originalspråk
engelsk
Lengde
2 t.
Produksjonsår
2017
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Filmen inneholder enkelte skildringer av lik, lidende mennesker og korsfestelse. Da scenene er neddempet og lite detaljerte får filmen 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene