The Villainess

Norgespremiere: 01.12.2017
18 år
2 t. 4 min.
Action / Gangsterfilm / Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Årets asiatiske actionsuksess i Cannes! God, gammeldags sørkoreansk moro!

THE VILLAINESS er en over-the-top voldsorgie med elementer fra Luc Bessons NIKITA, Park Chan-wooks OLDBOY, Quentin Tarantinos KILL BILL og Gareth Evans' THE RAID, men som samtidig preges av et overskudd og en filmatisk teft som gjør slike sammenligninger overflødige. Dette er kort og godt trashy sørkoreansk underholdningsfilm av beste merke.
----
"Byung-gil Jungs "The Villainess" gjør absolutt alt den kan for å underholde publikum." Dagbladet
----
"The Villainess er full av tullete action med høy underholdningsfaktor og det er svært fornøyelig å se en film som går "all in" og leverer varene så det virkelig holder" Filmpolitiet(5)
----
"Har du sans for heseblesende, hypervoldsom, rumpesparkende råtassaction fra Asia er dette definitivt årets store høydepunkt!" Dagsavisen
----
"The Villainess; say hello to the newest evolution of action" Fantasy Film Festival
----
"The Villainess is the craziest actionmovie of the year" IndieWire
----
Jung Byung-gil er en sørkoreansk filmskaper. Han har bakgrunn fra Seoul Action School, som utdanner stuntmenn og -kvinner, og regidebuterte med Action Boys (2008), en dokumentar om yrkesgruppen. Før The Villainess, som ble strålende mottatt under Cannes-festivalen i vår, har han regissert actionthrilleren Confessions of Murder (2012).

"De første ti minuttene av filmen kan ta pusten fra de fleste. Åpningssekvensen er rå og heseblesende, men utrolig velgjort. "The Villainess" er et fengslende hevndrama.
Filmen er obligatorisk for enhver actionfan - det lages ikke mange på dette nivået". Cinema(5)
----
"The Villainess innehar kvalitetsaction og unike scener som hever den godt over den gjennomsnittlige actionfilm, enten den kommer fra Hollywood eller Asia." Filmfront.no(5)
----
"Begavet koreansk blodbad. Action og vold i ekstreme doser med kvinnelig drapsmaskin i sentrum." Adresseavisen
----
"Med et pulserende tempo, akrobatiske slåsscener og en fabelaktig, kvinnelig hovedrolle, og med nok tvister og vendinger til å overraske til siste slutt, er dette absolutt et underholdende hevndrama." Fædrelandsvennen (5)
----
THE VILLAINESS åpner med en sju minutter lang actionsekvens hvor vi ser hovedpersonen slå, sparke, skyte og lemleste sin vei gjennom en armé av hjelpeløse gangstere - gjennom hennes egne øyne. Denne åpningen er i seg selv nok til å plassere Jung Byung-gils nye epos blant årets actionhøydepunkter, men den sørkoreanske regissøren har flere triks i ermet: Historien om drapsmaskinen Sook-hee er nemlig så full av akrobatisk koreografi og bisarre plottwister - her finner vi både ukjente graviditeter, plastisk kirurgi og hemmelige agenter forkledd som kjærester - at publikum ikke rekker å kjede seg så mye som et sekund, selv når tempoet en sjelden gang skrus ned.
----
Sook-hee er en topptrent morder. Hun var bare en liten pike da treningen begynte, i Yanbian, Kina. Etter at hennes mentor ble tatt av dage, kom hun til Sør-Korea som hemmelig agent, med løfte om å kunne begynne et nytt liv. Hun ville bli fri etter å ha tjenestegjort i ti år. Dermed begynner hun sitt nye liv som teaterskuespiller. Men kort tid etter dukker det opp to menn, Joong-sang og Hyun-soo i hennes nye tilværelse. Hun oppdager etter hvert mørke hemmeligheter om sin fortid og blir til slutt nødt til å ta kontroll over sin egen skjebne...

The Villainess av Jung Byung-Gil hadde verdenspremiere i Cannes Official Midnight Section. The Villainess er et fengslende hevndrama som hadde asiatisk kinopremiere i juni og deretter i USA og resten av verden. Den norske releasen planlegges til høst/vinter 2017. Fidalgo har kjøpt filmens rettigheter i Norge.
----
Det mangler ikke på blodsutgytelse i den spektakulære sørkoreanske actionfilmen The Villainess. Vi kastes rett inn i det fra starten, der vår heltinne, leiemorderen Sook-hee, hakker seg gjennom et narkoreir - i en sekvens som kan gi assosiasjoner til førsteperson-dataspill, og som ikke står noe tilbake for klassikere som Tarantinos Kill Bill og Park Chan-wooks Oldboy i intensitet og brutalitet.

Dødstallene er tresifrede før fortekstene engang har begynt. Men når støvet legger seg blir Sook-hee arrestert av politiet, og rekruttert som hemmelig agent. Først etter ti års tjeneste vil hun bli satt på frifot, og hun trer inn i en ny tilværelse, der hennes datter og den tillitsfulle og kjekke naboen Sung-joon blir de viktigste ankerfestene. Men snart viser det seg at heller ikke innad i lovens rekker er alle til å stole på.

Ikke overraskende har Sook-he problemer med å tilpasse seg et lovlydig liv der sosiale ferdigheter er viktigst. Også The Villainess er best når den får lov til å være hyper-voldelig og energisk actionfilm. Det hele drar seg sammen i en nærmest endetids-aktig sluttsekvens der Sook-he finner tilbake til sitt gamle jeg. (Omtale fra Film fra Sør)

Fakta

Norgespremiere
01.12.2017
Originaltittel
Ak-Nyeo
Sjanger
Action
Gangsterfilm
Spenning
Skuespillere
Kim Ok-Vin
Shin Ha-Kyun
Sung Joon
Kim Seo-Hyung
Regi
Byung-gil Jung
Manus
Byung-gil Jung og Byeong-sik Jung
Produsent
Byung-gil Jung
Foto
Jung-hun Park
Musikk
Ja-wan Koo
Nasjonalitet
Sør-Korea
Originalspråk
koreansk
Lengde
2 t. 4 min.
Produksjonsår
2017
Produksjonsselskap
Apeitda
Distribusjon
Fidalgo Filmdistribusjon
Aldersgrense
18 år
Begrunnelse
Filmen inneholder store mengder svært grove, kyniske og blodige volds- og drapsskildringer. Den får derfor 18-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene