Menn skal ikke gråte

Norgespremiere: 19.01.2018
12 år
1 t. 38 min.
Drama
Menn skal ikke gråte er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Gamle fiender og nye venner!

Temperaturen stiger når en gjeng med krigsveteraner samles på et folketomt høyfjellshotell i Bosnia-Hercegovina for å forsøke å prosessere de traumatiske minnene som fortsatt preger dem etter borgerkrigen i Jugoslavia. Det som starter som rolige terapitimer blir brått avbrutt av mennenes voldsomme raseri og stadige mistenksomhet overfor hverandre. Gjennom rollespill, fyllekvelder og prat rundt frokostbordet får vi et innblikk i de forskjellige episodene mennene ble utsatt for under krigen, og vi blir vitne til ulike strategier for å håndtere traumatiske minner - med mildt sagt blandede resultater.

Terningkast 5 fra bladet Cinema:
"Menn skal ikke gråte er et varmt og menneskelig drama som på åpent og jordnært vis skildrer hvordan 90-tallets blodige krig fortsatt preger menneskene på Balkan, men også hvordan felles erfaringer kan bidra til å bygge broer mellom gamle fiender."

----

"Med røffe og overbevisende skuespillerprestasjoner - samt god kameraføring, vakre naturomgivelser og bra klipp - er resultatet inntrykksrikt, jordnært og rørende, med sin balanserte veksling mellom latter og tårer." www.smuglesning.no


Regissør Alen Drljevic var selv soldat under krigen, og fikk inspirasjon til spillefilmen da han deltok på et kurs hvor menn som tidligere hadde skutt mot hverandre satt side om side og lot følelsene boble over. MEN DON'T CRY er et varmt og menneskelig drama som på åpent og jordnært vis skildrer hvordan 90-tallets blodige krig fortsatt preger menneskene på Balkan, og hvordan felles erfaringer kan bidra til å bygge broer mellom gamle fiender.
MEN DON'T CRY er Drljevics første helaftens spillefilm. filmen ble tildelt Europa Cinema-prisen og Juryprisen ved verdenspremieren på Filmfestivalen i Karlovy Vary sist sommer, og har siden vunnet en rekke priser på anerkjente internasjonale filmfestivaler. Deriblant disse:
-Beste Film, Zagreb Film Festival
-Kritikerprisen, Ljubljana Film Festival
-Beste Film, Bratislava Film Festival
-Nominert til Grand Prix ved Bergen Film Festival

Fakta

Norgespremiere
19.01.2018
Originaltittel
Muskarci ne placu
Sjanger
Drama
Skuespillere
Boris Isakovic
Leon Lucev
Emir Hadzihafizbegovic
Sebastian Cavazza
Ermin Bravo
Regi
Alen Drljevic
Manus
Alen Drljevic
Zoran Solomun
Produsent
Damir Ibrahimovic
Jasmila Zbanic
Foto
Erol Zubcevic
Nasjonalitet
Bosnia-Hercegovina
Kroatia
Slovenia
Tyskland
Språk
bosnisk/kroatisk/serbisk/slovensk
Lengde
1 t. 38 min.
Produksjonsår
2017
Produksjonsselskap
Deblokada
Ididium Film
Distribusjon
Fidalgo
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Ustabile voksne, sterke følelsesutbrudd og enkelte scener med voldsinnslag gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene