Sweet Country

Norgespremiere: 16.02.2018
1 t. 53 min.
Drama / Western
Sweet Country er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Outback-western! Vinner av Juryprisen i Venezia!

Vi er i Australias Northern Territory på 1920-tallet, og kolonialiseringen som foregår har ingenting med det vi kaller sivilisasjon å gjøre. I sentrum for fortellingen er Sam, en middelaldrende aborigin, som lever sammen med sin kone Lizzie. Deres relativt stabile verden raser sammen når de må ta et arbeidsoppdrag for den alkoholiserte sosiopatien og krigsveteranen Harry March. Etter hvert havner Sam i en dødelig skuddveksling med Harry. Det er åpenbart selvforsvar, men uansett omstendigheter vet Sam at med en hvit manns liv på samvittigheten, er det bare en ting å gjøre. Sammen med Lizzie legger han på flukt.

SWEET COUNTRY er en western og et nådeløst drama i et storslagent landskap. I tråd med sjangeren er hovedpersonen fåmælt, men her får dette en dobbel betydning, som bilde på en tilstand hvor det uansett ikke vil nytte å si noe. Til slutt blir spørsmålet om de få som taler Sams sak, kan vinne fram, eller om motkreftene vil være for sterke.
----
Warwick Thornton (f. 1970) er fra Alice Springs, Australia. Han studerte filmfoto ved Australian Film, Television and Radio School, og har siden jobbet som både filmfotograf og regissør. I 2009 spillefilmdebuterte han med SAMSON & DEILIAH, som også ble hans internasjonale gjennombrudd.

Fakta

Norgespremiere
16.02.2018
Originaltittel
Sweet Country
Sjanger
Drama
Western
Skuespillere
Bryan Brown
Hamilton Morris
Sam Neill
Thomas M. Wright
Ewen Leslie
Gibson John
Natassia Gorey-Furber
Matt Day
Anni Finsterer
Tremayne Doolan
Trevon Doolan
Regi
Warwick Thornton
Manus
David Tranter
Steven McGregor
Produsent
Greer Simpkin
David Jowsey
Foto
Warwick Thornton
Dylan River
Nasjonalitet
Australia
Språk
engelsk/aborigini
Lengde
1 t. 53 min.
Produksjonsår
2017
Produksjonsselskap
Bunya Productions
Distribusjon
Fidalgo

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene