Røverdatter

Norgespremiere: 16.03.2018
1 t. 23 min.
Dokumentar
Røverdatter er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Røverdatter er en ganske annerledes far-datter film om det å hjelpe noen til bli clean og en skikkelig samfunnsborger, preget av mye humor for å takle en kaotisk og komplisert hverdag.

Sofia er en ung, nyutdannet filmskaper som bor i Oslo sammen med kjæresten og omplasseringshunden Shaggy. Hun er ganske lik faren sin, de har samme humor, samme glimt i øyet og til dels samme temperament. Men hans temperament ble farlig, og fra hun var ti år bodde hun og moren i skjul på hemmelig adresse. Nå har Sofia og faren tatt opp igjen kontakten. Faren lever fortsatt et liv preget av rus og kriminalitet, mer innsatt i fengsel enn ikke. Hans store sorg er at han mistet Sofia. Sofias store håp er at hun som voksen kan hjelpe han på beina, så han kan bli en pappa igjen. Sammen kjemper de en hard kamp med mye humor og varm; for forholdet, mot rusen og mot systemet som er ment å hjelpe dem.

Røverdatter er Sofia Haugans debutfilm. Sofia er en svært lovende og sterk ny stemme og Røverdatter er allerede tatt ut til Dragon Award Nordic Documentary Competition under Gøteborg Internationale Film Festival.

Fakta

Norgespremiere
16.03.2018
Originaltittel
Røverdatter
Sjanger
Dokumentar
Medvirkende
Sofia Haugan
Kjell Magne Haugan
Trude Didriksen
Magnus Tombre Bøhn
Regi
Sofia Haugan
Manus
Sofia Haugan
Produsent
Carsten Aanonsen
Nasjonalitet
Norge
Språk
norsk
Lengde
1 t. 23 min.
Distribusjon
Uavhengig distribusjon

Få med deg disse filmene