KuToppen

Norgespremiere: 19.10.2018
Tillatt for alle
1 t. 2 min.
Animasjon / Barnefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

KuToppen er en morsom og spennende norsk animasjonsfilm for barn, basert på gården KuToppen i Dyreparken, med mange gøyale karakterer!

Klara er en ung bykalv med en drøm om å bli stor stjerne. En dag mottar hun et brev fra faren sin, oksen Mosk, som hun ikke har sett på mange år. Mosk vil at hun skal besøke han på gården hans, Kutoppen, til sommeren. Moren til Klara har fortalt at Mosk er en stor rockestjerne og nå har Klara endelig muligheten til å bli kjent med han, overbevist om at han vil ha trua på at hun kan bli like stor stjerne som ham. Men overraskelsen er imidlertid stor når Klara kommer til KuToppen og oppdager at faren Mosk ikke er en rockestjerne. Han er bare en vanlig eplekakebonde. Og ikke nok med det: Han har fått kugalskap og vil miste gården sin om han ikke baker hundre eplekaker på en uke til kremmeren. Klara bestemmer seg for at hun skal redde gården, og ikke bare det, hun skal bake så gode eplekaker at hun vil bli kåret til den beste bakestjerna i verden og Kutoppen vil bli en stjernegård. Men utfordringene lurer: Klara kan ikke noe som helst om gårdsarbeid og noen saboterer kakebakingen?

KuToppen er en morsom og spennende norsk animasjonsfilm for barn, basert på gården KuToppen i Dyreparken, med mange gøyale karakterer. I tillegg til Klara og Mosk møter vi den vimsete høna Chickolina, den forsiktige nabogeita Gaute, hans nervøse onkel sauen Bærnt og det skumle fugleskremselet Fobetron. Filmmusikken og sangene er komponert av anerkjente norske artister som Odd Nordstoga, Eva Weel Skram, Emilie Nicholas, Tooji, Sol Heilo, Lisa Børud, Vidar Busk, Arif og Unge Ferrari, Philip Emilio og Black Debbath
Qvisten Animasjon står bak suksessfilmene som Hakkebakkeskogen og Knudsen og Ludvigsen.

Fakta

Norgespremiere
19.10.2018
Sjanger
Animasjon
Barnefilm
Skuespillere
Henriette Faye Schjøll
Fridtjof Såheim
Bjarte Tjøstheim
Jan Martin Johnsen
Mats Eldøen
Sigrid Bonde Tusvik
Marit Andreassen
Charlotte Frogner
Arif og Unge Ferrari
Regi
LISE OSVOLL
Manus
ANNE ELVEDAL
Produsent
INGVILD EVJEMO OG ANJA NICOLAS
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 2 min.
Produksjonsår
2018
Produksjonsselskap
QVISTEN ANIMATION AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Begrunnelse
Denne filmen har en scene med et fugleskremsel som kan virke skummelt. Da denne scenen er kortvarig, antas filmen ikke å virke skadelig på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene