Colette

Norgespremiere: 30.11.2018
12 år
1 t. 51 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Drama, basert på en sann historie, med Keira Knightley i hovedrollen

"En vakker og eventyrlig film. Den er grundig, troverdig, spennende og flott."
Terningkast 5 - Hamar Arbeiderblad

"Vakkert filmet med nydelige detaljer og tidsriktig koloritt. Men mest av alt er det en veldig relevant film."
Terningkast 5 - Fædrelandsvennen

Den som fører pennen skriver historien
COLETTE er den sanne historien om en kvinne som blir nektet en stemme av sin kontrollerende ektemann, men er sterk nok til å ta den tilbake. Colette presses av ektemannen, en suksessfull forfatter, til å skrive romaner under hans navn. Etter at bøkene blir en suksess må hun kjempe for å gjøre sitt skrivetalent kjent og få den hyllesten hun fortjener.

Sidonie-Gabrielle Colette har giftet seg med den karismatiske, men selvsentrerte forfatteren Willy som er fjorten år eldre enn henne. Gjennom ham blir Colette introdusert til en fantastisk kunstnerisk og kreativ omgangskrets, noe som utløser en egen skapertrang i henne. Hun begynner å skrive, men hennes dominerende ektemann krever at hun utgir bøkene i hans navn.
Den fenomenale suksessen til Claudine-serien hennes gjør Willy til en kjent forfatter og Colette og Willy blir det første moderne kjendisparet. Selv med den nye kjendisstatusen, begynner mangelen på anerkjennelse å tære på Colette. Ekteskapet skranter, drevet av Willys utroskap og Colettes voksende interesse for kvinner. Men, kan hun ikke frigjøre seg fra ham, verken følelsesmessig eller kunstnerisk. Da den krevende Willy setter stadig mer desperate tiltak i verk for å betale ned gjeld og sabotere sin kone, finner Colette sin egen vei.

COLETTE er en sann historie om en kvinne som blir nektet en stemme av sin kontrollerende ektemann, men er sterk nok til å ta den tilbake. Mer enn hundre år etter at hennes første roman kom ut er Colette fortsatt en av de mest solgte franske forfatterne.

Fakta

Norgespremiere
30.11.2018
Sjanger
Drama
Skuespillere
Keira Knightley
Eleanor Tomlinson
Dominic West
Regi
Wash Westmoreland
Manus
Richard Glatzer
Rebecca Lenkiewicz
Wash Westmoreland
Foto
Giles Nuttgens
Musikk
Thomas Adès
Nasjonalitet
USA
Språk
engelsk
Lengde
1 t. 51 min.
Produksjonsår
2018
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Enkelte lite nærgående seksuelle skildringer gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene