Kapteinen

Norgespremiere: 09.11.2018
15 år
1 t. 59 min.
Drama / Spenning / Krigsfilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Basert på den sanne historien om "bøddelen" av Emsland

Filmen er en fortelling basert på en sann historie. Robert Schwentke formidler oppløsningen av Hitlers imperiet i sylskarpt sorthvitt. Dette underbygger følelsen og stemningen i filmen. Filmens moralske undertone relaterer også til nåtiden, enten man liker det eller ikke.

I de siste desperate øyeblikkene av andre verdenskrig kjemper en ung tysk soldat for overlevelse. Vi befinner oss bak fronten inne i det tredje rike. Etter å ha blitt jaget som desertør, finner soldaten ved et lykketreff en forlatt bil i det postapokalyptiske landskapet. I bilen finner Herold en uniform som skal komme til å gi ham en helt ny status. Med kapteinsuniformen følger en autoritet og makt med, som Herold ikke visste at han hadde smak for før den blir satt i spill. Han påtar seg denne kapteinens identitet, og dermed også regimet han prøvde å flykte fra sitt stempel.


Over 70 år etter 2.verdenskrig fremstår de brutale realitetene fremdeles som uforståelige og forferdelige. I denne filmen kommer vi inn bak linjene, hvor tyskere slaktes ned av sine egne av moralske årsaker. Innbyggerne i det tredje rike var like vanlige som mennesker i andre samfunn. Spekteret av gjerningsmenn var et tverrsnitt av normalen i samfunnet, og ingen bestemt gruppe mennesker viste seg å være immun mot fristelser.

Fakta

Norgespremiere
09.11.2018
Originaltittel
Der Hauptmann
Sjanger
Drama
Spenning
Krigsfilm
Skuespillere
Max Hubacher
Milan Peschel
Frederick Lau
Bernd Hölscher
Waldemar Kobus
Regi
Robert Schwentke
Manus
Robert Schwentke
Produsent
Frieder Schlaich
Foto
Florian Ballhaus
Musikk
Martin Todsharow
Nasjonalitet
Tyskland
Originalspråk
tysk
Lengde
1 t. 59 min.
Produksjonsår
2017
Distribusjon
Manymore AS
Aldersgrense
15 år
Begrunnelse
Gjennomgående dyster stemning og flere brutale volds- og drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene