Suspiria

Norgespremiere: 23.11.2018
15 år
2 t. 29 min.
Grøsser / Skrekkfilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Nyinnspilling av Dario Argentos skrekkmesterverk fra syttitallet

Luca Guadagnino, regissøren bak 'Call Me By Your Name', er skaperen av den visuelt fantastiske nyinnspillingen av Dario Argentos skrekkmesterverk fra syttitallet. Dakota Johnson spiller balletteleven Susie, som forsøker å beseire skolens onde krefter, og Tilda Swinton er hennes gåtefulle danselærer Madame Blanc. Radioheads vokalist Thom Yorke står bak filmens musikk.

Dario Argentos Suspiria (fra 1977) er en av de aller største filmklassikerne. I november i år er det klart for en nyinnspilling, regissert av Luca Guadagnino som regisserte 'Call Me By Your Name'.
Denne gangen er det Dakota Johnson som spiller Susie, balletteleven som oppdager at noe ondskapsfullt foregår på danskeakademiet. Den gåtefulle danselæreren Madame Blanc gestaltes av Tilda Swinton.
Jessica Harper som spilte Susie i Argentos versjon har en mindre rolle i denne nye utgaven. Radioheads vokalist Thom Yorke har skapt sitt livs første filmsoundtrack til Suspiria.

Fakta

Norgespremiere
23.11.2018
Originaltittel
Suspiria
Sjanger
Grøsser
Skrekkfilm
Skuespillere
Dakota Johnson
Tilda Swinton
Chloë Grace Moretz
Jessica Harper
Mia Goth
Regi
Luca Guadagnino
Manus
Dario Argento
Daria Nicolodi
David Kajganich
Foto
Sayombhu Mukdeeprom
Musikk
Thom Yorke
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
engelsk
Lengde
2 t. 29 min.
Produksjonsår
2018
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Begrunnelse
Filmen inneholder angskapende bilder og stemning, samt flere scener hvor det gjøres bruk av blodige effekter. Den får derfor 15-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene