Kvinnen som glemte sin fortid

Norgespremiere: 23.08.2019
12 år
1 t. 42 min.
Drama / Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Et prisvinnende, spennende og oppfinnsomt drama! Premierte under Critics week Cannes Filmfestival

«Kvinnen som glemte sin fortid et god. De kunne like gjerne kalt denne filmen for Et dukkehjem 2.» - Filmmagasinet, terningkast 5

«Elegant glemsel. Et drama fullt av gåtefulle mysterier.» - Dagsavisen

OFFICIAL SELECTION CRITIC’S WEEK – Cannes International Film Festival

Alicja har mistet hukommelsen og dermed også sin plass i livet. Hun vet ikke hvem hun er, og i håp om at venner eller familiemedlemmer skal dra kjensel på henne, stiller hun opp i et riksdekkende tv-program. Opptredenen resulterer i kontakt med en mann som hevder at hun heter Kinga og er hans datter, og kort tid etter gjenforenes hun med foreldrene, ektemannen Krysztof og sønnen Daniel. Men uansett hvor mye tid hun tilbringer med sin angivelige familie, og uansett hvor mye hun prøver å huske, kjenner ikke Alicja igjen noen av dem.

«Kvinnen som glemte sin fortid» er et suggererende og visuelt slående psykodrama om menneskesinnets mørkeste irrganger. Med sitt kjølige filmspråk og dissonante tone representerer filmen et tydelig stilbrudd for regissør Agnieszka Smoczyńska, som slo igjennom med den rabulistiske havfrueskrekkmusikalen «The Lure», men det er en gledelig utvikling: Smoczyńskas andre spillefilm er en intens og uhyggelig gjenkjennelig fortelling om en kvinne som hjemsøkes av seg selv.

Fakta

Norgespremiere
23.08.2019
Originaltittel
Fuga
Sjanger
Drama
Spenning
Skuespillere
Gabriela Muskala
Lukasz Simlat
Malgorzata Buczkowska
Regi
Agnieszka Smoczyńska
Nasjonalitet
Polen
Originalspråk
polsk
Lengde
1 t. 42 min.
Produksjonsår
2018
Distribusjon
Another World Entertainment
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Filmen har en mørk stemning. Den inneholder dramatiske og urovekkende scener, og enkelte lite nærgående seksuelle skildringer. Filmen får derfor 12-årsgrense.

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene