Green Book

Norgespremiere: 01.02.2019
9 år
2 t. 9 min.
Biografi / Komedie / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Se filmen til halv pris
Gjelder kinoer merket med

Om filmen

Vinner av 3 Oscar: beste film, beste manus og beste bi-rolle. Vinner av 3 Golden Globes: beste film (komedie/musikal), beste manus og beste bi-rolle.

En italiensk-amerikansk dørvakt får jobb som sjåfør for en afro-amerikansk klassisk pianist og sammen drar de på turné gjennom sørstatene i Amerika. Dette er en varm og morsom film, inspirert av en sann historie om et unikt vennskap.

Året er 1962, når nattklubbverten/utkasteren Anthony "Tony Lip" Vallelonga plutselig står uten jobb. Han blir tilbudt et uvanlig oppdrag hvor han skal kjøre musikeren Dr. Don Shirley på en to måneders turné gjennom de dypeste amerikanske sørstatene. Tony blir så overrasket over at doktoren er afroamerikaner og ikke det han mener er en vanlig doktor, at han først er skeptisk til å ta jobben, men lønnen er for god til å takke nei. Dr Shirley er en høyt utdannet, sofistikert kunstner som snakker flere språk, har tre doktorgrader og er en bejublet musiker, mens Tony er en familiekjær, italienskættet mann fra gata med en tendens til å havne i bråk og med en forkjærlighet for rock'n roll og fritert kylling. Tony blir sjokkert vitne til virkeligheten for svarte amerikanere i de segregerte sørstatene, og han forstår snart at det var hans fortid som brutal utkaster som gjorte at han ble tilbudt jobben. Don gjengjelder lojaliteten gjennom å hjelpe den ikke akkurat skrivesterke Tony med sine daglige kjærlighetsbrev til sin kone hjemme i Brooklyn. De to kunne ikke vært mer forskjellig, og det tar sin tid før de finner felles grunn i at begge blir uglesett av verden rundt seg. Slik starter et gryende, men forsiktig vennskap.

Fakta

Norgespremiere
01.02.2019
Originaltittel
Green Book
Sjanger
Biografi
Komedie
Drama
Skuespillere
Viggo Mortensen
Mahershala Ali
Linda Cardellini
Regi
Peter Farrelly
Manus
Nick Vallelonga
Brian Hayes Currie
Peter Farrelly
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
engelsk
Lengde
2 t. 9 min.
Produksjonsselskap
Participant Media
DreamWorks (as DreamWorks Pictures)
Amblin Partners
Innisfree Pictures
Wessler Entertainment
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
9 år
Begrunnelse
Enkelte scener med kortvarig voldsinnslag og trusler gjør at denne filmen får 9- årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene