Dronningen

Norgespremiere: 30.08.2019
15 år
2 t. 6 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Filmen er så kløktig skrevet og regissert, så godt spilt at den vil lykkes i å gå rett i magen på mange." -Adressa

Prisvinner fra Sundance Film Festival 2019 samt hovedprisen, publikumsprisen og skuespiller-prisen på Gøteborg Film Festival. En kvinne setter både sin karriere og egen familie i fare når hun forfører sin unge stesønn, og blir tvunget til å gjøre en irreversibel beslutning med fatale konsekvenser..

Trine Dyrholm spiller på hele registeret i hovedrollen som Anne; karrierekvinne, mor og dronning i sin egen tilværelse. Sammen med sin svenske mann Peter og tvillingdøtrene bor hun i et luksuriøst hus med hage utenfor København, og driver et advokatfirma som særlig jobber med barn og unge. Anne regjerer mildt og kjærlig. Så kommer Gustav, Peters tenåringssønn fra et tidligere forhold, for å bo hos dem etter mange år med kun sporadisk kontakt. Han og Anne får et nært forhold. Men det som begynner med fortrolighet, utvikler seg raskt til noe mye mørkere som setter hele familiens tilværelse på spill.

Uten å bli spekulativ eller overtydelig snur Dronningen opp ned på vante kjønnsroller i sin skildring av en maktrelasjon. Fordi Anne er et sammensatt og feilbarlig menneske, får vi sympati med henne. Denne sympatien blir på det sterkeste utfordret når Anne slåss med nebb og klør for å beholde alt hun har bygget opp rundt seg. Filmen er nydelig fotografert og klokt iscenesatt av regissør May el-Toukhy, som har basert historien på mange års research.

Fakta

Norgespremiere
30.08.2019
Originaltittel
Dronningen
Sjanger
Drama
Skuespillere
Trine Dyrholm
Gustav Lindh
Magnus Krepper
Stine Gyldenkerne
Liv Esmår Dannemann
Frederikke Dahl Hansen.
Regi
May el-Toukhy
Manus
Maren Louise Käehne
May el-Toukhy
Produsent
Caroline Blanco
Rene Ezra
Foto
Jasper Spanning
Musikk
Jon Ekstrand
Nasjonalitet
Danmark
Originalspråk
dansk
Lengde
2 t. 6 min.
Produksjonsår
2019
Distribusjon
Storytelling Media
Aldersgrense
15 år
Begrunnelse
Enkelte nærgående seksuelle skildringer og en forstyrrende tematikk gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene