Systemsprengeren

Norgespremiere: 01.11.2019
12 år
2 t.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Tysklands Oscar-kandidat!

Benni er ni år gammel tornado i rosa boblejakke. Hun er en systemknuser. En kasteball mellom ulike fosterhjem som ikke klarer å håndtere hennes temperament. Alt Benni har lyst til er å bo sammen med moren sin igjen, men hun er ute av stand til å takle datterens uberegnelige oppførsel. Barnevernet er på vei til å gi opp, men når Micha blir ansatt som assistent begynner Benni for første gang å åpne seg. Benni knytter seg til ham, og Micha forsøker å balansere profesjonalitet med personlig engasjement.

SYSTEMSPRENGEREN er debutfilmen til den tyske regissøren Nora Fingscheidt. Unge Helena Zengel briljerer i hovedrollen som ni år gamle Benni. Filmen ble for første gang vist ved filmfestivalen i Berlin i 2019 der den mottok Sølvbjørnen (Alfred Bauer Prisen) for beste film. Den har siden vært favoritt på en rekke festivaler over hele verden, og vant prisen for beste internasjonale film under Oslo Pix Filmfestival i juni.

SYSTEMSPRENGEREN er Tysklands kandidat til Oscar for beste fremmedspråklige film i 2020.

VINNER AV BESTE INTERNASJONALE FILM på Oslo Pix Filmfestival - juryens begrunnelse:

"Denne filmen er en eksepsjonell debutfilm som presenterer relevante spørsmål om hvordan enkeltindivider forholder seg til hverandre og som representanter i et større system. Vi ble engasjert av balansen mellom mørket og lyset, uvilligheten til å presentere en hurtig løsning, samt den sirkulære sammensetningen speilet i form, innhold og karakter. Skuespillerpresentasjonen til den ni år gamle hovedrollen i filmen alene hadde nok innflytelse til å ta oss alle med storm."

Fakta

Norgespremiere
01.11.2019
Originaltittel
Systemsprengeren
Sjanger
Drama
Skuespillere
Helena Zengel
Albrecht Schuch
Gabriela Maria Schmeide
Regi
Nora Fingscheidt
Manus
Nora Fingscheidt
Produsent
Peter Hartwig
Foto
Yunus Roy Imer
Musikk
John Gürtler
Nasjonalitet
Tyskland
Originalspråk
tysk
Lengde
2 t.
Produksjonsår
2019
Produksjonsselskap
Kineo Filmproduktion
Weydemann Bros
Distribusjon
Mer Filmdistribusjon
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Skildringer av et barns vanskelige oppvekst med sterke følelsesutbrudd, raserianfall med voldsutøvelse og selvskading, gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene