De usedvanlige

Norgespremiere: 21.02.2020
1 t. 54 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En sann historie om vennskap som utgjør en forskjell, fra skaperne av 'De urørlige'

En sann historie om vennskap som utgjør en forskjell, fra skaperne av De urørlige
Olivier Nakache og Éric Toledano slo gjennom med De urørlige, som ble en supersuksess på både norske kinoer og i resten av verden. Også De usedvanlige er en virkelighetsbasert historie om vennskap som utgjør en forskjell.

Bruno (Vincent Cassel) tar seg av ungdommer med spesielt alvorlig autistisk diagnose, Malik (Reda Kateb) integrerer unge mennesker fra tøffe nabolag. De er drevet av like store deler av idealisme og oppfinnsomhet, og når de prøver ut idéen om å la Maliks ungdommer ta hånd om autistene i Brunos omsorg, åpnes nye verdener for dem alle. De to vennenes arbeid er nødvendig fordi ingen andre institusjoner ser ut til å være i stand til å håndtere dem, men de opererer utenfor fransk lov. Så når Bruno og Malik blir møtt av inspektører i den sosiale sektoren, trues deres kamp for å gi ungdommene verdighet og mening.
Flere av de autistiske ungdommene i filmen har blitt diagnostisert i det virkelige liv, og utfordringene de har, som å ta offentlig transport eller å omgås dyr, er basert på virkelige omstendigheter. Karakteren Bruno er inspirert av Stephane Benhamou, mannen bak organisasjonen Le silent des justes, og Malik er basert på Daoud Tatou som står bak Le Relais Ile de France. Éric Toledano ble kjent med Benhamou for mange år siden da et autistisk familiemedlem ble hjulpet av ham.

The Specials fikk æren av å avslutte filmfestivalen i Cannes 2019 og vant også publikumsprisen under filmfestivalen i San Sebastián.

Fakta

Norgespremiere
21.02.2020
Originaltittel
Hors normes
Sjanger
Drama
Skuespillere
Vincent Cassel
Reda Kateb
Regi
Olivier Nakache
Éric Toledano
Manus
Olivier Nakache
Éric Toledano
Produsent
Nicolas Duval Adassovsky
Musikk
Grandbrothers
Nasjonalitet
Frankrike
Originalspråk
fransk
Lengde
1 t. 54 min.
Produksjonsår
2019
Produksjonsselskap
Quad Productions
Ten Films
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon

Bilder

Få med deg disse filmene