The Butler

Norgespremiere: 27.09.2013
11 år
2 t. 12 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den sanne historien om butleren som tjente åtte amerikanske presidenter i Det hvite hus.

I tre tiår tjente Cecil Gaines som butler for åtte amerikanske presidenter. Ved å jobbe så nært på og for disse mektige mennene i Det hvite hus, ble han vitne til store, dramatiske endringer i amerikansk historie, og på sitt "usynlige vis" inspirerte han de.

I tre tiår tjente Cecil Gaines (Oscar-vinner Forest Whitaker) som butler for åtte amerikanske presidenter, blant annet Dwight D. Eisenhower (Robin Williams), John F. Kennedy (James Marsden), Richard Nixon (John Cusack) og Ronald Reagan (Alan Rickman). Ved å jobbe så nært på og for disse mektige mennene i Det hvite hus, ble han vitne til store, dramatiske endringer i amerikansk historie, og på sitt "usynlige vis" inspirerte han de.

The Butler er basert på en sterk og sann historie som skildrer livet til en butler som hadde en unik orkesterplass til de store endringene i nasjonens historie, fra borgerrettsbevegelsen, Vietnamkrigen, Koreakrigen, Den kalde krigen, Watergate-skandalen, til drapene på Martin Luther King Jr., John F. Kennedy og Robert Kennedy.

Filmen er regissert av Lee Daniels. Daniels' sjelfulle film Precious ble nominert til seks Oscar i 2009, og The Butler har allerede generert rykter om mer heder fra akademiet.

Rollen som butleren Cecil Gaines spilles av Oscar-vinner Forest Whitaker, Oprah Winfrey har rollen som hans kone Gloria Gaines og David Oyelowo spiller deres sønn Louis Gaines. I rollene som presidentene Gaines jobbet for, møter vi Robin Williams som President Dwight D. Eisenhower og Melissa Leo som First Lady Mamie Eisenhower, James Marsden som President John F. Kennedy og Minka Kelly som First Lady Jackie Kennedy, Liev Schreiber som President Lyndon B. Johnson og Wanda Leigh som First Lady Lady Bird Johnson, John Cusack som President Richard Nixon, Alan Rickman som President Ronald Reagan og Jane Fonda som First Lady Nancy Reagan.

 

Fakta

Norgespremiere
27.09.2013
Originaltittel
The Butler
Sjanger
Drama
Skuespillere
Forest Whitaker
John Cusack
Robin Williams
Melissa Leo
James Marsden
Minka Kelly
Alan Rickman
Jane Fonda
Liev Schreiber
Alex Pettyfer
Terrence Howard
Cuba Gooding Jr.
Jesse Williams
Vanessa Redgrave
Mariah Carey
David Oyelowo
Oprah Winfrey
Lenny Kravitz
Nelsan Ellis
Regi
Lee Daniels
Manus
Wil Haygood
Lee Daniels and Danny Strong
Nasjonalitet
USA
Lengde
2 t. 12 min.
Produksjonsår
2013
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Skildringer av opptøyer og voldshandlinger gjør at filmen får 11- årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene