De Forældreløse

De Forældreløse er lagt til min liste

Om filmen

Den 17 år gamle Beate og den 12 år gamle Jens Coldevin har mistet sine foreldre ved en jernbaneulykke, og Robertson, en fjern slektning, blir barnas formynder. Han og hans kone gjør sitt beste for å bli kvitt barna, så de kan tilrive seg det coldevinske gods. Robertson får anbragt Beate i en pensjon, som i virkeligheten er en privat sinnsykeanstalt. Den bestyres av den forbryterske fru Klingberg, som blir lovet en større sum for å bringe Beate av veien. Men blant de sinnsyke er det en ung pike, den dansegale, som fatter sympati for Beate og en natt hjelper henne å flykte.

Voktersken Tykke-Bertha prøver å innhente Beate, som er kommet inn i en nærliggende by, hvor hun løper like i armene på et filmselskap som holder på med opptak. Filmfotografen nekter å utlevere henne til Tykke-Bertha og bringer Beate til sitt hjem, hvor hun finner et trygt og sikkert tilholdssted. Fru Klingberg holder Beates flukt hemmelig og da en av pasientene dør, skriver hun en falsk dødsattest og får pengene betalt av Robertson.

Han prøver nå å få Jens ut av veien og får båtsmannen Sam på sin kutter "Skum 2" til å ta Jens med på en seiltur og la ham omkomme ved et beklagelig ulykkestilfelle. Men Sam, som i bunn og grunn er en skikkelig kar, synes synd på gutten og anbringer ham hos sin søster. Hun har en sønn som er smed og som også heter Jens, og Store-Jens og Lille-Jens blir snart uadskillelige venner. Det hele ender med at Store-Jens avslører forbryterparet Robertson, som havner i fengsel. Store-Jens forlover seg med Beate.

Fakta

Originaltittel
De Forældreløse
Skuespillere
Lulle Hansteen
Esben Lykke-Seest
Oscar Gustafson
Hans Hedemark
Arthur Barking
Botten Soot
Karin Meyer
Regi
Peter Lykke-Seest
Oscar Gustafson
Manus
Peter Lykke-Seest
Foto
Carl Axel Söderström
Ottar Gladtvet
Nasjonalitet
NOR
Lengde
1t. 3m.
Produksjonsår
1917
Produksjonsselskap
Christiania Film Co. A/S

Få med deg disse filmene