Fengslende dager for Christina Berg

DRAMA

Om filmen

Bibbi, arbeidløs og uten fast bopel,med bakgrunn i barnehjem, fosterhjem, miljøhjem, siden vekselsvis på gata og i fengsel. Bibbi har mye i seg, men kan ingenting, bortsett fra å spille piano (som hun lærte av fostermora si), og fengselets spilleregler. Men om Bibbi er innenfor eller utenfor murene, så er hun seg selv.

Det er allikevel ikke enkelt å vinne hennes tillit. Den skolen hun har gått har vært tøff, derfor har hun lært seg til å ta ti'a på folk, før hun åpner seg. Når vi møter Bibbi er hun nettopp blitt kastet ut av vernet hybel på grunn av kontraktbrudd. Hun tar seg til rette på sin måte og blir igjen låst inn - sammen med Elin, som er ruteknuser, og som i mangel på andre alternativer blir tatt vare på i fengsel.

Noe har låst seg i Elin, hun kalles et psykiatrisk tilfelle - som ikke skader annet enn butikkeiernes vindusruter og seg selv. Og som Bibbi er også Elin sveket av systemet - men der Bibbi tar igjen - er Elin taus. Hun har blikket, men det hun ser snakker hun ikke om.

I kretsfengselet er det bare tre plasser i kvinneavdelingen. Bibbi og Elin har altså en tom seng mellom seg når Christina Berg ankommer. Det vi vet om henne - er at hun skal sone en promilledom på 21 dager.

Fakta

Originaltittel
Fengslende dager for Christina Berg
Sjanger
DRAMA
Skuespillere
Marit Østbye
Gro Solemdal
Janne Kokkin
Trude Birkelund
Jon S. Christensen
Janken Varden
Julie Ege
Regi
Egil Kolstø
Manus
Anne Gullbjørg Digranes
Produsent
Hans Otto Nicolayssen
Malte Wadman
Foto
Rolv Håan
Nasjonalitet
NOR
Lengde
1t.48m.
Produksjonsår
1988
Produksjonsselskap
A/S Telko-Film
A/S Filmgruppe 84

Få med deg disse filmene