To kvinner

Norgespremiere: august 2014
1 t. 50 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Mor og datter i et krigsherjet Italia

Italiensk-fransk spillefilm fra 1961 etter en roman av Alberto Moravia. En ung enke og hennes 13-årige datter flykter fra Roma og bombingen der i 1943. Da tyskerne trekker seg ut av landet, bestemmer de seg for å dra hjem igjen, men på tilbakeveien blir de brutalt overfalt og voldtatt av allierte soldater.

Italia under andre verdenskrig er et utrygt sted for Cesira og hennes tretten år gamle datter Rosetta. De flykter fra Roma og forsøker å holde krigen på avstand i Cesiras barndomshjem, en liten landsby langt inne i fjellene.

Her møter Cesira Michele, en lærer i litteratur, som etter hvert forelsker seg i den vakre kvinnen. Men freden i landsbyen varer ikke lenge. Sakte men sikkert nærmer krigen seg, og tyskere som er i ferd med å trekke seg tilbake, tvinger Michele til å guide dem gjennom fjellene.

Cesira og datteren gjemmer seg i ruinene av en kirke, da det grusomme skjer. En gruppe marokkanske soldater finner kvinnene, og voldtar brutalt den bare 13 år gamle Rosetta. Etter overgrepet trekker datteren seg inn i seg selv. Nå må Cesira kjempe på to fronter; den ene for å holde krigen på avstand - den andre for å få datteren tilbake til livet.

Filmen fikk svært god mottakelse da den kom i 1961, og mottok flere priser. Blant annet fikk Sophia Loren prisen for beste skuespillerinne under Oscar-utdelingen.
NRK2

Fakta

Norgespremiere
august 2014
Originaltittel
La ciociara
Sjanger
Drama
Skuespillere
Sophia Loren
Eleonora Brown
Jean-Paul Belmondo
Carlo Ninchi
Andrea Checchi
Pupella Maggio
Emma Baron
Bruna Cealti
Raf Vallone
Renato Salvatori
Regi
Vittorio De Sica
Manus
Cesare Zavattini
Vittorio De Sica
Produsent
Carlo Ponti
Foto
Gabor Pogany
Musikk
Armando Trovajoli
Nasjonalitet
Italia
Språk
Italiensk
Lengde
1 t. 50 min.
Produksjonsår
1961
Produksjonsselskap
Champion
Marceau
Cocinor
SGC
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene