Cleo fra 5 til 7

Norgespremiere: 08.01.2017
1 t. 30 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

To timer med Cléo i Paris

Vi møter sangeren Cléo i Paris, og følger henne de to timene - fra 5 til 7 - det tar før hun får resultatet fra en legesjekk. Cléo tror hun har kreft og frykter at hun ikke har lenge igjen å leve. Vi ser henne gjøre forsøk på å synge noen av sangene sine, men hun kan ikke konsentrere seg. Vi følger en urolig Cléo gjennom Paris' gater. Hun treffer en tilfeldig forbipasserende soldat som skal reise i krigen i Algerie neste dag, noe som får henne til å se ting i et nytt perspektiv.

Med Cléo fra 5 til 7 viser Agnès Varda til fulle at hun har den nye bølgens forfriskende energi i blodet. Filmen er nydelig fotografert i svart/hvitt, har en lekenhet i klipp og rytme, og en musikk av Michel Legrand som integreres perfekt i filmens handling. Vi møter sangeren Cléo i Paris, og følger henne de to timene - fra 5 til 7 - det tar før hun får resultatet fra en legesjekk. Cléo tror hun har kreft og frykter at hun ikke har lenge igjen å leve. Vi ser henne gjøre forsøk på å synge noen av sangene sine, men hun kan ikke konsentrere seg. Vi følger en urolig Cléo gjennom Paris' gater. Hun treffer en tilfeldig forbipasserende soldat som skal reise i krigen i Algerie neste dag, noe som får henne til å se ting i et nytt perspektiv.

Agnès Varda har sammen med fotograf Jean Rabier, komponist Legrand og hovedrolleinnehaver Corinne Marchand, skapt en tett og troverdig atmosfære rundt en urolig sjels bekymringer omkring liv og død. Filmen fanger opp den rastløse stemningen i en samtid preget av både eksistensiell og politisk desperasjon. Dette var en tid da unge menn kunne bli sendt i krig til nabolandet Algerie med Sartre under armen.

Cinemateket

Fakta

Norgespremiere
08.01.2017
Originaltittel
Cléo de 5 à 7
Sjanger
Drama
Skuespillere
Sami Frey
Corinne Marchand
Antoine Bourseiller
Dorothée Blank
Michel Legrand
Dominique Davray
Serge Korber
José Luis de Vilallonga
Anna Karina
Jean-Luc Godard
Eddie Constantine
Jean-Claude Brialy
Danièle Delorme
Yves Robert
Regi
Agnès Varda
Manus
Agnès Varda
Produsent
Georges de Beauregard
Foto
Jean Rabier
Musikk
Michel Legrand
Nasjonalitet
Frankrike
Originalspråk
fransk
Lengde
1 t. 30 min.
Produksjonsår
1961
Produksjonsselskap
Rome-Paris Films
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene