Løftet

Norgespremiere: 26.12.1997
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Løftet er en fortelling i realistisk stil om vårt forhold til invandrere, om medfølelse, moralsk oppvåkning og menneskelig verdighet.
Igor er 15 år gammel, og sammen med sin far organiserer han et ulovlig asylmottak i en belgisk by. Far og sønn får illegale innvandrere til selv å bygge sitt hus, samtidig som de kan heve leie, og garantere deres skjul.
Denne virksomheten opplever Igor som en bit av hverdagen, og han kommer i god kontakt med innvandrerne, samtidig som han ser hvordan hans far behandler dem med et minimum av medmenneskelighet. En dag faller en afrikansk innvandrer ned fra stillaset, og dør. Men før han dør har han fått Igor til å inngå et løfte om å ta godt vare på kona og barna. Faren derimot er kun interessert i å bli kvitt liket, og ikke gjøre dødsfallet kjent for familien. Igor sier ingenting om løftet til sin far, og gjennomgår etter hvert en dramatisk moralsk oppvåkning.

Denne filmen er en av de sterkeste europeiske filmene fra det siste året. Brødrene Dardenne har tidligere beskjeftiget seg med dokumentarfilm, og deres spillefilmdebut bærer preg av en strengt realistisk formbevissthet.

Fakta

Norgespremiere
26.12.1997
Originaltittel
La Promesse
Sjanger
Drama
Skuespillere
Jérémie Renier
Olivier Gourmet
Regi
Luc & Jean-Pierre Dardenne
Manus
Luc & Jean-Pierre Dardenne
Produsent
Claude Waringo
Jacqueline Pierreux
Jean-Pierre Dardenne
Hassen Daldoul
Luc Dardenne
Foto
Alain Marcoen
Musikk
Jean-Marie Billy
Denis M'Punga
Nasjonalitet
Belgia
Originalspråk
Fransk
Lengde
1t.35m.
Produksjonsår
1996
Produksjonsselskap
Les Films du Fleuve
RTBF
Touza Productions
Touza Films
ERTT
Samsa Film
Distribusjon
Arthaus

Få med deg disse filmene