Selma & Johanna en roadmovie

Norgespremiere: 14.05.1999
BARNEFILM

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Selma og Johanna er ti år gamle og bestevenninner. De går i samme klasse, men frøken tvinger Johanna til å gå fjerdeklasse om igjen, fordi hun mener Johanna ikke følger med i timene.
Johanna er ikke enig med frøken og, etter at ingen klager har ført frem, bestemmer hun seg for å klage frøken inn til Europadomstolen. Problemet er bare at domstolen ligger i Strasbourg i Frankrike. Johanna rømmer avgårde sammen med Selma med Strasbourg som mål.

Det viser seg fort at uten noe særlig penger må man være svært oppfinnsom. På veien gjennom Sverige får jentene til slutt uventet hjelp av et par knallharde amcar-brødre i en tøff gammel Pontiac. Jakten på rettferdighet blir etterhvert også et kappløp med tiden, for hakk i hæl på de to rømlingene er både politiet og pappaen til Johanna. Vil jentene klare å komme seg til Europadomstolen, og unngå at Johanna må gå fjerdeklasse på nytt?

"Selma & Johanna en roadmovie" er en frisk og utradisjonell film om to tøffe jenter som bestemmer seg for å ordne opp på egen hånd. De røsker kraftig opp i omgivelsene sine, og er et verdig svar på den amerikanske roadmovien "Thelma & Louise". Man skal ikke finne seg i alt her i livet.

Fakta

Norgespremiere
14.05.1999
Originaltittel
Selma & Johanna
Sjanger
BARNEFILM
Skuespillere
Anna Sjögren
Grete Havnesköld
Kjell Bergqvist
Jakob Eklund
Johan Widerberg
Jan Mybrand
Regi
Ingela Magner
Manus
Sara Heldt og Ingela Magner
Produsent
Lennart Dunér
Foto
Dan Myhrman og Michael Spicer
Musikk
Coste Apetrea og Anders Henriksson
Nasjonalitet
Sverige
Originalspråk
Svensk
Lengde
1t.25m.
Produksjonsår
1997
Produksjonsselskap
Cinetofon AB
Distribusjon
Arthaus

Få med deg disse filmene