Den hengende hagen

Norgespremiere: 18.06.1999
DRAMA

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

På søsterens bryllupsdag kommer William tilbake etter å ha vært borte i 10 år. Da han dro hjemmefra var han en overvektig og dypt ulykkelig tenåring. Nå er han slank, attraktiv og homofil.
William innser at hans dysfunksjonelle familie ikke har forandret seg stort. Rosemary, søsteren som skal gifte seg, er ikke akkurat en klassisk og uskyldig brud. Brudgommen Fletcher sender William varme og innbydende blikk da de møtes i bryllupssuiten. Den senile bestemoren utsetter resten av familien for sine tvangshandlinger, Williams far drikker og moren vurderer sterkt å reise bort fra alt og alle. Og så har William fått en helt ny lillesøster: Violet.

Hele dagen plages William av syner. Han ser seg selv som den over 100 kg tunge tenåringen han en gang var, som ble mobbet på skolen og slått av faren. Da han ble tatt på fersken sammen med Fletcher var det helt krise. Moren tvang William til å oppsøke en kvinne, i håp om at han da ville bli "normal". Dagen etter hang William seg i et epletre i hagen.

I filmens nåtid skjer både det uunngåelige og det uvirkelige. Moren forlater faktisk familien og William konfronteres med sin egen død samtidig som han tar kontroll over sitt eget liv.

Fakta

Norgespremiere
18.06.1999
Originaltittel
The Hanging Garden
Sjanger
DRAMA
Skuespillere
Chris Leavins
Kerry Fox
Troy Veinotte
Sarah Polley
Regi
Thom Fitzgerald
Manus
Thom Fitzgerald
Produsent
Louise Garfield
Arnie Gelbart og Thom Fitzgerald
Foto
Daniel Jobin
Musikk
John Roby
Nasjonalitet
Kanada
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1t.31m.
Produksjonsår
1997
Produksjonsselskap
Triptych Media
Galafilm
Emotion Pictures
Téléfilm Canada
Harold Greenberg Fund
Channel Four
Nova Scotia Film Development Corporation
Nova Scotia Film Industry Tax Credit
Quebec Government
Distribusjon
Arthaus

Få med deg disse filmene