Siste natt

Norgespremiere: 13.08.1999
DRAMA, KOMEDIE

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hvordan tilbringer vi våre siste timer hvis vi vet at verdens ende ugjenkallelig kommer om noen timer? Søker vi sammen i grupper for å be, ønsker vi å nyte stunden i ensomhet til vakker musikk, vil vi prøve å få realisert alle våre seksuelle fantasier før det er for sent, stormer vi ut på gaten for å velte biler og ramponere butikker? Er det taxi å få? Går trikken? Finnes det mat igjen i butikken?
Patrick er invitert på middag hjemme hos sine foreldre, sammen med søster og svoger, bestemor og grandtante. Mor har laget festmat og presanger til alle sammen. Hun vil helst late som ingenting og samle familien, men det passer ikke Patrick. Han vil bort.
Sandra har avtalt med sin mann at de skal lure verden og selv ta sine liv. I sin røde bil har hun to revolvere i en liten koffert, men hun skal bare i all hast stikke innom en butikk for å skaffe litt mat og vin. Og så forsvinner bilen.
Direktøren på gassverket ringer rundt til alle sine kunder og forsikrer dem om at man gjør alt som gjøres kan for å sikre leveransene av gass helt til siste stund. Han takker for lange og trofaste kundeforhold og håper at folk vil tilbringe sine siste timer blant nære og kjære.
Og klokka går.

om regissøren:
Don McKellar er en av Kanadas multitalenter. Han har lang erfaring som manusforfatter, med kjente titler som 32 korte filmer om Glenn Gould, Highway 61 og Den røde fiolinen. I Norge er han mest kjent som skuespiller, blant annet som den keitete, lettere nervøse Pokey Jones i Highway 61 og som eggsmugleren Thomas i Atom Egoyans Exotica. Foreløpig siste rolle er i Cronenbergs siste film eXistenZ. Sin absurde form for humor og unike syn på verden har han også tatt med seg i sin spillefilmdebut, Siste natt. Fra før av har han laget kortfilmen Blue, også denne med David Cronenberg som skuespiller. Siste natt fikk Prix de la Jeunesse i Cannes i 1998. Don McKellar vil bli 37 år i år 2000.

Fakta

Norgespremiere
13.08.1999
Originaltittel
Last Night
Sjanger
DRAMA, KOMEDIE
Skuespillere
Don McKellar
Sandra Oh
Callum Keith Rennie
Sarah Polley
David Cronenberg
Regi
Don McKellar
Manus
Don McKellar
Produsent
Carole Scotta
Daniel Iron
Niv Fichman
Joseph Boccia
Caroline Benjo
Foto
Douglas Koch
Musikk
Alexina Louie
Nasjonalitet
Canada
Språk
Engelsk
Lengde
1t.34m.
Produksjonsår
1998
Produksjonsselskap
Rhombus Media
La Sept Arte
Haut et Court
Distribusjon
Arthaus

Få med deg disse filmene