In the Mood for Love

Norgespremiere: 02.03.2001
Drama / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det er et besettende romantisk drama mesterregissøren Wong Kar-wai presenterer i In the Mood for Love, en film som er både vakker og mystisk, sensuell og eksotisk, og som høstet priser verden over. Emosjonelle gnister fyker, og filmen er fylt til randen av vakre kjærlighetsscener.
1962, i Hong Kong, møtes Hr Chow og Fru Chen mens de flytter inn i samme hus. Tilfeldigvis er ingen av dem i følge med sine ektefeller ved innflyttingen; begge ektefellene er svært opptatt med sitt arbeide, og lite tilstede i hverdagen. Faktisk så lite tilstede at vi i filmen bare så vidt skimter de to andre, og hører stemmene; i IN THE MOOD FOR LOVE er det de to førstnevntes historie som utgjør fortellingen.

For mens de hver for seg tilbringer mye tid alene i sine respektive leiligheter er hvert møte mellom dem et ladet øyeblikk - et tilfeldig møte i korridoren, et blikk i trappen, en bevegelse med hånden - små bagateller for de uinnvidde, men emosjonelle gnister for de involverte.

Da Chow en dag besøker sin kone på jobben, viser det seg at hun har gått tidlig. Senere forteller en kollega av Chow at han så Chows kone med en annen mann.

I en middag går det opp for Chow og Chen at deres ektefeller har en affære med hverandre. Selv om de har oppdaget forholdet, forteller de ikke om det, men forenes av følelsen av å ha blitt forlatt. De bestemmer seg for at de i alle fall skal oppføre seg anstendig; likevel er det den gryende kjærligheten for hverandre som øker.

IN THE MOOD FOR LOVE er en film med stilsikker sans for stemninger og vakre miljøer. The Economist har i en svært rosende omtale av filmen påpekt hvordan den trollbinder oss - ned til detaljer som hvordan klærne og skuespillernes bevegelser nærmest hypnotiserer oss - i bilder som både er vakre og nostalgiske. New York Times kalte filmen "The most breathtakingly gorgeous film of the year" og franske og tyske aviser har overgått hverandre i nærmest panegyriske ordelag: Mesterverk (Le Point), En stor, romantisk film. Grasiøs (Le Parisien). Unik, som alle perfekte filmer (Le Nouvel Observateur).

Fakta

Norgespremiere
02.03.2001
Originaltittel
Fa yeung nin wa
Sjanger
Drama
Romantikk
Skuespillere
Tony Leung
Maggie Cheung
Rebecca Pan
Lai Chen
Siu Ping-lam
Regi
Wong Kar-wai
Manus
Wong Kar-wai
Produsent
William Chang og Wong Kar-wai
Foto
Christopher Doyle
Musikk
Michael Galasso
Nasjonalitet
Kina
Språk
Kantonesisk
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Block 2 Pictures Inc.
Paradis Films
Jet Tone Films
Distribusjon
Europafilm

Få med deg disse filmene