Badlands

Norgespremiere: 15.10.1999
DRAMA, ROAD-MOVIE, THRILLER

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Dette er Terrence Malicks imponerende og svært omdiskuterte debutfilm. Med virtous regi og god kontroll over virkemidlene har han laget en anti-nostalgisk og samfunnskritisk "Bonnie og Clyde"- (eller "True Romance"-) historie.
Kit og Holly er to personer gjennom-syret av den trivielle massekulturen som drømmer om en annen verden. Realiseringen av deres fantasier ender i tragedie, særlig da Kit gang på gang trykker på avtrekkeren som en gammel pistolhelt.


Om regissøren
Terrence Malick er noe av en sjelden fugl i amerikansk film. Merittlisten hans består av tre filmer, "Badlands" fra 1973, "Days of Heaven" fra 1978 og "Den tynne røde linjen" fra 1998. Likevel er han nærmest kanonisert som filmskaper og en betydelig inspirasjonskilde for en rekke amerikanske filmskapere av i dag.
Et av Malicks fremste særtrekk er at han lar estetiske hensyn prege filmene sine i uvanlig stor grad. Dette er spesielt tydelig i "Badlands", hvor Malick skapt en film av overveldende visuell skjønnhet uten å henfalle til typisk "kunstneriske" eller "poetiske" løsninger i bildespråket.

Fakta

Norgespremiere
15.10.1999
Originaltittel
Badlands
Sjanger
DRAMA, ROAD-MOVIE, THRILLER
Skuespillere
Martin Sheen
Sissy Spacek
Regi
Terrence Malick
Manus
Terrence Malick
Produsent
Terrence Malick
Edward R. Pressman
Louis A. Stro
Foto
Stevan Larner
Brian Probyn
Tak Fujimoto
Musikk
James Taylor
George Tipton
George Aliceson Tipton
Carl Orff
Erik Satie
Nat King Cole
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1t.34m.
Produksjonsår
1973
Produksjonsselskap
Warner Bros./Pressman/Williams/Badlands
Distribusjon
Fidalgo

Få med deg disse filmene