Kaldt lys

1 t. 32 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hva kunne vært bedre enn å kjenne til framtiden sin? Og hva kunne vært verre?
En kjærlighetsfylt barndom avsluttes brått i det katastrofen inntreffer. En katastrofe barnet hadde forutsett, men som det mislykkes i å forhindre.

Kaldt lys er en fengslende film, som holder fast på tilskueren med sin grublende og bitende atmosfære. Mye av æren for dette har fotografens stemningsfulle bruk av fargepaletten, med kalde blåtoner og varme gultoner som sterke visuelle temaer. Til tross for at historien som fortelles er av en traumatisk karakter, så er Kaldt lys først og fremst en positiv film; den handler om å tilgi seg selv, om skjønnhet og kjærlighet, og at livet alltid er verdt å leve - uansett hvor dårlig det står til. Den handler om det alltid tilstedeværende håpet.

Regissør Hilmar Oddsson har seks filmer på samvittigheten, blant annet Tears of Stone, som vant publikumsprisen i Gøteborg 2000. Til tross for dette føler han på mange måter at Kaldt lys er hans første, fordi den er så spesiell og fordi den ligger hjertet hans veldig nært. Filmen er basert på en roman av den islandske forfatteren Vigdís Grímsdóttir, som er kjent for å skrive om folk i utkanten av samfunnet, i historier som har flytende grenser mellom fantasi og virkelighet.

Fakta

Originaltittel
Kaldaljós
Sjanger
Drama
Skuespillere
Ingvar E. Sigurdsson
Aslakur Ingvarsson
Kristbjörg Kjeld
Ruth Olafsdottir
Snaefrídur Ingvarsdottir
Regi
Hilmar Oddsson
Manus
Hilmar Oddsson
Freyr Thormodsson basert på en roman av Vigdis Grimsdottir
Produsent
Fridrik Thor Fridriksson
Anna Maria Karlsdottir
Foto
Sigurdur Sverrir Palsson
Musikk
Hjálmar H. Ragnarsson
Nasjonalitet
Island
Språk
Islandsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Icelandic Film Corpororation
Distribusjon
Scandinavian Entertainment Group

Få med deg disse filmene