Musikk fra hjertet

Norgespremiere: 24.06.2000
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Roberta Guasparis verden falt fullstendig sammen rundt henne da ektemannen forlot henne og deres to barn. Som mange kvinner før henne, ofret Roberta sin egen karriere da den ikke lot seg kombinere med ektemannens.

Han var marineoffiser, og den lille familien flyttet så ofte at Roberta aldri var i stand til å beholde en jobb. I kjølvannet av separasjonen bestemte hun seg så for å lage og følge sine egne regler. Aldri mer skulle noen få fortelle henne hvem hun var eller hva hun var i stand til å utrette.

Roberta forlot tryggheten i sin hjemlige småby til fordel for et av USAs aller tøffeste boligområder, East Harlem. Endelig ville hun prøve og oppfylle drømmen om å bli fiolinlærer. Hun hadde ingen erfaring å skilte med overfor skolen, bare sitt talent, sin besluttsomhet og sine 50 fioliner. Til å begynne med var både barna, elevene og rektor skeptiske. Men Roberta underviste med slik hengivenhet at hennes unge elever raskt viste bemerkelsesverdige resultater og interesse.

Barna viste seg å være målrettede, skarpsindige og disiplinerte unge musikere. Hvert år konkurrerte stadig flere om plassene i Robertas klasserom, og hvert år gjenoppdaget Roberta dyktigheten og potensialet som lå i hver eneste av hennes unge elever.

Men til tross for suksessen, bestemte skolestyret seg for å stoppe finansieringen etter ti år. Og det var da, med hjelp fra sine venner og lokalsamfunnet for øvrig, at Roberta bestemte seg for å slåss tilbake.

Hjertets musikk er den sanne historien om en kvinne som når hun lærte å tro på seg selv, var i stand til å gi utallige barn en verdifull gave; hun beviste for dem at de kunne oppnå hva de ville.

Music Of The Heart er et overraskende grep fra regissør WES CRAVEN som er mest kjent for sine mange skrekkfilmer. Han har regissert samtlige tre Skrik-filmer, i tillegg til blant annet Nightmare On Elm Street, The Hills Have Eyes, Shocker og Vampire In Brooklyn. I fjor debuterte han som romanforfatter med "Fountain Society" som nå blir oversatt til norsk.

MERYL STREEP er blant Oscar-akademiets store favoritter, og hun har blitt belønnet med statuetter for sin innsats i Kramer mot Kramer og Sofies valg. Blant hennes utallige andre filmer finnes Mitt Afrika, Broene i Madison County, The River Wild, Hjortejegeren, Silkwood, Åndenes hus, Døden kler henne og Marvins døtre.

AIDAN QUINN er heller ingen nybegynner i faget. Blant hans mange filmer kan vi nevne Michael Collins, Lidenskapens pris, Mary Shelley's Frankenstein, Benny & Joon, The Playboys, Avalon, og The Mission.

ANGELA BASSETT har tidligere jobbet med Wes Craven i Vampire In Brooklyn, og er kjent fra filmer som What's Love Got To Do With It? der hun spilte hovedrollen som Tina Turner, How Stella Got Her Groove Back, Kontakt, Strange Days, Malcolm X, Waiting To Exhale, Passion Fish, og Boyz N The Hood.

GLORIA ESTEFAN er først og fremst kjent for sin strålende sangkarriere som har gjort henne til en av verdens mest populære sangerinner, med hits som "The Rhythm Is Gonna Get You", "1-2-3", "Conga" og "Anything For You" under beltet. Hjertets musikk utgjør hennes debut som skuespiller, og hun synger også tittelsangen sammen med tenåringsgruppen 'N Sync.

Fakta

Norgespremiere
24.06.2000
Originaltittel
Music of the Heart
Sjanger
Drama
Skuespillere
Meryl Streep
Aidan Quinn
Gloria Estefan
Angela Bassett
Regi
Wes Craven
Manus
Pamela Gray
Produsent
Alan Miller
Harvey Weinstein
Susan Kaplan
Stuart Besser
Bob Weinstein
Marianne Maddalena
Walter Scheuer
Sandy Gallin
Foto
Peter Deming
Musikk
Mason Daring
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Produksjonsår
1999
Produksjonsselskap
Miramax Films
Distribusjon
Columbia TriStar Nordisk

Få med deg disse filmene