Cold Fever

1 t. 35 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hirata er et rasjonelt, moderne menneske som ser frem til å tilbringe ferien sin på Hawaii. Han blir imidlertid nødt til å endre planene sine da bestefaren hans overbeviser han om nødvendigheten av å utføre en minnesermoni over sine foreldre. I følge gammel japansk tradisjon skal dette skje på det stedet hvor de døde.
Og siden Hiratas foreldre møtte sin skjebne langt fra endeløse golf-baner og drinker i sola må Hirata må begi seg ut på reise til en fjern elv på det nordlige og snødekte Island.

Cold fever er en komedie om golf og spøkelser, en gammel Citroen og eksploderende isfjell, begravelser og kokt smala hode, mannskor og Islandske cowboys, en potent drikk kalt Svart død, aura'er og en masse annet som garantert overgår en hver pakketur til Hawaii.

FRIDRIK THOR FRIDRIKSSON (REGISSØR)
Islandsk filmskaper født i 1954. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd som filmskaper med den Oscar-nominerte Reisen tilbake (1991). En film som fikk i alt 23 priser over hele verden. SEG distruberer også hans Kinodager (1994) og hans siste film Djeveløya, en norsk/islandsk co-produksjon som kommer på kino tidlig i 1997.

JIM STARK (PRODUSENT)
Stark er amerikaner og har bl.a. produsert Stranger than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989) og Night on Earth (1991) for Jim Jarmush og In the Soup (1992) for Alexandre Rockwell. Han regnes som en av de mest kreative produsentene innen amerikansk independent-film.

Fakta

Originaltittel
Cold Fever
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Masatoshi Nagase
Lili taylor
Fisher Stevens
Gisli Halldorson
Laura Hughes
Seijun Suzuki
Regi
Fridrik Thor Fridriksson
Manus
Fridrik Thor Fridriksson
Jim Stark
Produsent
Jim Stark
Inga Bjork Solnes
Foto
Ari Kristenson
Musikk
Hilmar Örn Hillmarson
Nasjonalitet
Island
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 35 min.
Produksjonsår
1995
Produksjonsselskap
IFC
Icicle Films
Distribusjon
Scandinavian Entertainment Group

Få med deg disse filmene