Joy Ride

Norgespremiere: 07.12.2001
15 år
Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

DET STARTET SOM EN SPØK
OG ENDTE I BLODIG ALVOR...

Nervepirrende spenning for tre venner som legger ut på det de tror skal bli tidenes kjøretur over det amerikanske kontinentet, men ender med å bli forfulgt av en psykotisk morder.
Collegestudenten Lewis (Paul Walker) bestemmer seg for å kjøre over det amerikanske kontinentet for å besøke sin venninne Venna (Leelee Sobieski), som han er forelsket i. Uheldigvis for Lewis bestemmer hans eldre bror, Fuller (Steve Zahn), seg for også å bli med på turen.

Fuller, en notorisk bråkemaker, har nettopp sluppet ut av fengsel og går ikke av veien for å gjennomføre en "practical joke" på en lastebiljåfør guttene tilfeldigvis kommer i kontakt med over bilradioen. Lastebilsjåføren, som kun gir seg til kjenne under navnet "Rusty Nail", er ingen man spøker med. Det som startet som en uskyldig lek, ender i blodig alvor når den psykotiske lastebilsjåføren bestemmer seg for å ta hevn på guttene.

Guttenes uskyldige skøyerstreker på landeveien blir til en kamp om liv og død...

PAUL WALKER (Lewis) er født og oppvokst i Sør-California og begynte i ung alder son profesjonelle karriere som modell og skuespiller. Walker blir snart kinoaktuell i "The Fast and The Furious", og har tidligere vært å se i "The Skulls" mot Joshua Jackson" i "Varsity Blues" mot James Van Deer Beek (begge fra TV-serien "Dawson Creek") og i "She's All That" mot Freddie Prinze Jr.

STEVE ZAHN (Fuller) gjorde sin filmdebut i Ben Stillers kultfilm "Reality Bites", og fulgte deretter med "Crimson Tide", "Race the Sun" og i Tom Hanks "That Thing You Do" mot bl.a. Liv Tyler. I 1998 spilte han mot Meg Ryan og Tom Hanks i komediesuksessen "You've Got Mail" og mot Jennifer Lopez og George Clooney i "Out of Sight". Zahns opptreden i "Happy, Texas" ga ham flere priser, bl.a. en Grand Jury Special Actor Award og en Independent Spirit Award for Best Actor under Sundance filmfestival i 1999. Kommende filmer inkluderer "Riding in cars with Boys" mot Drew Barrymore og komedien "National Security" mot Martin Lawrence.

Regissør JOHN DAHLs film fra 1993, "Red Rock West" blir ansett som en moderne "film noir" fylt med humor og uventede vendinger. Nicolas Cage, Dennis Hopper og Lara Flynn Boyle spilte hovedrollene i filmen. Dahl fulgte opp med den kritikerroste "The Last Seduction" med Linda Fiorentino og Bill Pullman. I 1994 mottok Dahl Los Angeles Film Critics Association New Generation Award for de to ovennevnte filmene. Dahls meritter består også av "Unforgettable" med Ray Liotta og Linda Fiorentino og "Rounders" med Matt Damon, Edward Norton og John Malkovich.


Fakta

Norgespremiere
07.12.2001
Originaltittel
Joy Ride
Sjanger
Spenning
Skuespillere
Leelee Sobieski
Steve Zahn
Paul Walker
Regi
John Dahl
Manus
Clay Tarver
Jeffrey Abrams
Produsent
Jeffrey Abrams
Chris Moore
Foto
Jeff Jur
Musikk
Marco Beltrami
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Produksjonsår
2001
Produksjonsselskap
20th Century Fox
Distribusjon
Fox Films AS
Aldersgrense
15 år

Få med deg disse filmene