Heartbreakers

Norgespremiere: 15.06.2001
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Max er den typen kvinne menn legger seg flate for. Vakker, sexy og sjarmerende som få. Hun er også en svindler av klasse, som gifter seg med rike og naive menn for så å skille seg fra dem og karre til seg så mye hun kan når hun tar dem med buksa nede. "Arbeidet" hennes kunne vel å merke ikke la seg utføre uten en medsammensvoren, en tilsvarende sexy luring som kan manøvrere målet i, eh... posisjon.
Datteren Page, for eksempel.

Max og Page er de fullkomne svindlere, en mor-datter-duo som har gjort bedraget til en kunst. Og en dag fester de sine grådige blikk på den eksentriske sigarettmillionæren William B. Tensy, en kjederøykende og på alle måter ganske så avskyelig mann. Men han er styrtrik, og i deres verden er knitrende dollar og glitrende diamanter viktigere enn en plettfritt ytre. Mens de snører nettet rundt Tensy, inn-treffer det utenkelige. Page møter Jack, selve prototypen på den perfekte kjæreste, og blir hodestups forelsket. Jack eier en bar i nabolaget og er tilbudt en vanvittig pengesum for å selge eiendommen baren ligger på. Slik flyter moral og samvittighet sammen når Page må velge - kjærlighet eller penger. Og med en hevngjerrig eks i hælene, et lik i bagasjerommet og deres avsindige svindel nær kollaps, er det duket for en solid dose galskap og desperasjon.

SIGOURNEY WEAVERs navn vil for alltid være knyttet til de fire Alien-filmene, men hun har også bak seg en lang rekke andre filmer. Blant hennes største suksesser kan vi nevne Working Girl, I gorillaens rike, to Ghostbusters-filmer, Dave, The Ice Storm, Døden og piken og Copycat.

JENNIFER LOVE HEWITTs karriere fikk sin start i TV-serien Party Of Five som ble en stor suksess for henne. Hun har med årene spilt i en lang rekke filmer, der vi blant annet kan trekke frem I Know What You Did Last Summer og oppfølgeren Fryktens sommer 2, Den siste festen, The Suburbans, og Sister Act 2.

GENE HACKMAN er en levende legende med to Oscar-statuetter på peishylla, for roller i The French Connection og Nådeløse menn (Unforgiven). Blant hans mange andre filmer kan vi nevne Birdcage, Enemy Of The State, Crimson Tide, Get Shorty, Bonnie &sClyde, The Conversation, Mississippi Burning, og Hoosiers. Og det er bare noen få.

RAY LIOTTAs navn ble velkjent etter at han gjorde karrieredefinerende roller i filmene Something Wild og Goodfellas. Senest så vi ham i Hannibal, også det i en rolle han nok vil bli husket for. Blant hans mange andre filmer nevner vi Copland, Field Of Dreams, Unlawful Entry og Turbulence.

JASON LEE gjorde seg senest bemerket i Almost Famous, og skal også spille mot Tom Cruise i Cameron Crowes neste film som har fått tittelen Vanilla Sky. Blant Lees øvrige filmer finnes tre Kevin Smith filmer: Mallrats, Chasing Amy og Dogma, samt Mumford, Enemy Of The State og Killing A Fool.

Regissør DAVID MIRKIN har tre Emmy-statuetter i bagasjen for sitt arbeid med The Simpsons, der han har produsert, skrevet og regissert. Han har også gjort en del annet TV-arbeid, og i 1997 regisserte han sin første spillefilm, komedien Romy And Michele's High School Reunion med Lisa Kudrow og Mira Sorvino i hovedrollene. Mirkin jobber stadig med The Simpsons, samtidig som han utarbeider nye prosjekter for film og fjernsyn.

Fakta

Norgespremiere
15.06.2001
Originaltittel
Heartbreakers
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Sigourney Weaver
Jennifer Love Hewitt
Gene Hackman
Ray Liotta
Jason Lee
Anne Bancroft
Jeffrey Jones
Nora Dunn
Julio Oscar Mechoso
Ricky Jay
Sarah Silverman
Zach Galifianakis
Michael Hitchcock
Carrie Fisher
Regi
David Mirkin
Manus
Robert Dunn
Paul Guay
Stephen Mazur
Produsent
John Davis
Irving Ong
Foto
Dean Semler
Musikk
John Debney
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Winchester Film / MGM
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS

Få med deg disse filmene