Bryllupet

11 år
1t 25 min
DRAMA

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Tom Åsland studerer biokjemi og arbeider på hovedoppgaven sammen med Samira, en jente fra Irak. Både hun og broren Ohmar er venner av Tom, de er oppvokst i Norge og godt integrert i samfunnet. Foreldrene tar det likevel som en selvfølge at barna skal innordne seg etter de samme tradisjonene de selv vokste opp med. Samira er inneforstått med dette, men når vennskapet med Tom utvikler seg til noe mer, opplever både hun og Tom hvilke vanskeligheter andregenerasjons innvandrere kan komme opp i. Både Samira og broren stilles overfor vanskelige valg som får store personlige konsekvenser for dem.
"Bryllupet" er både en kjærlighetshistorie og et samtidsdrama; en moderne historie med eldgamle røtter - fra et samfunn i forandring.
"Bryllupet" inngår i den store dramaserien "Fire høytider", hvor manusforfatter og regissør Leidulv Risan har tatt utgangspunkt i de fire sentrale overgangsritualene i den kristne kirken, belyst ved noen sentrale spørsmål som preger vår hverdag i dag, bl.a. umulig kjærlighet over tradisjonsgrensene. Leidulv Risan har tidligere regissert filmene "Martin" (1981), "Etter Rubicon" (1987), "Krigerens Hjerte" (1992), "Pakten" (1995), samt den Amandavinnende TV-serien "Blodsbånd".
MADS OUSDAL debuterer på film med rollen som Tom. Han er ansatt på Oslo Nye Teater, og har senere i år også hovedrollen i Pål Jackmanns "Detektor", etter manus av Erlend Loe. SUSAN BADRKHAN har bakgrunn fra Nordic Black Theatre, og arbeider også med klesdesign.

Fakta

Originaltittel
Bryllupet
Sjanger
DRAMA
Skuespillere
Mads Ousdal
Susan Badrkhan
Beniaissa Ahssain
Samir Ibrahim Zedan
Namaa Alward
Jan Ø.Wiig
Birgitte Victoria Svendsen
Cecilie Mosli
Regi
Leidulf Risan
Manus
Leidulv Risan og Bjørn Skaar
Produsent
Oddvar Bull Thuhus
Foto
Helge Semb
Musikk
Geir Bøhren
Bent Åserød
Nasjonalitet
NOR
Språk
Norsk
Lengde
1t 25 min
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
NRK DRAMA
Distribusjon
Europafilm
Aldersgrense
11 år

Få med deg disse filmene