Desperate bekjentskaper

15 år
1t 34min.
DRAMA
Desperate bekjentskaper er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Desperate Bekjentskaper" er en historie om tre venner midt i tyveårene, som forsøker å leve opp til maskuline krav og myter. Tre unge menn i utvikling og bevegelse. Søkende, famlende. Når de ikke finner tilhørighet og identitet, driver de vekk fra samfunnet - og beskytter seg med besk humor og rus.
Den konkrete historien begynner når Yngve mottar en telefon fra sin venn Anders, som kan fortelle at deres felles venn Terje, er tvangsinnlagt på grunn av en "drugpsykose".

De to vennene blir konfrontert med hverandres omsorg for sin venn, og med et er de følelsesmessig tett på hverandre. Det provoserer fram en ny ukjent intimitet mellom dem. De snakker om kjærlighet, drømmer og personlige gleder og sorger. Sjenerte for hverandre i sin maskulinitet - men de "slåss" seg videre - med latter og lek. Og en rekke bisarre situasjoner oppstår.

Dagen etter bestemmer de seg for å redde Terje ut fra sykehuset. De tar ham med til Yngves leilighet, gir ham mat, og låner ham en seng. Mens han sover, fortsetter de to samtalen og betroelsene fra dagen før, til rikelig med stimuli. Anders avslører sider ved seg selv, som er et sjokk og en befrielse, og som igjen leder til at nye "hemmeligheter" kommer å bordet. Timene ruller med latter og moro. Gutta ender opp på et støyende diskotek - hvor en og annen overraskelse venter dem begge to.

De leter seg videre mot et stadig dypere og mer inderlig vennskap; og de tar den skjøre og skadeskutte Terje med seg. Ut på vandring til ukjente områder av sin bevissthet. Tre venner som går mot en framtid, skulder ved skulder - i solidaritet og respekt for hverandres ulike personligheter.

Bjarte Hjelmeland spiller Yngve. Han har tidligere medvirket i filmene "Byttinger" (1991), "Svarte Pantere" (1992) og "Livredd" (1997). I tillegg har han spilt i flere kortfilmer. Bjarte er skuespiller på Nationaltheatret.

Anders Dale spiller Anders. Han er bosatt i Stavanger, og står til vanlig på scenen på Rogaland Teater. Anders har sin spillefilmdebut med "Desperate Bekjentskaper, men hadde en av hovedrollene i den NRK-produserte dramaserien "Blodsbånd" (1998).

Bjørnar Lisether Teigen spiller Terje. Han debuterte på kino med Jan Troells "Hamsun" (1996), og hadde en rolle i thrilleren "Livredd" (1997). Bjørnar er ansatt ved Det Norske Teatret, der han for tiden er med i en oppsetning av "Caligula".

"Desperate Bekjentskaper" er en lavbudsjettsfilm, produsert med et totalbudsjett på 5,5 mill. kroner. Av disse er 3,9 mill. støtte fra Norsk filminstitutt. Innspillingen ble gjort på 22 innspillingsdager i løpet av mai og juni `98. "Desperate Bekjentskaper" er hovedsakelig spilt hos MAP Film&Video Production i Oslo. Studioet het tidligere Team Film Studio, og har bl. a. rommet innspillingene av alle Olsenbanden-filmene. Gjennomsnittsalderen i staben har vært lav, og flere har hatt sin spillefilm-debut i denne produksjonen.

Fakta

Originaltittel
Desperate bekjentskaper
Sjanger
DRAMA
Skuespillere
Bjarte Helmeland
Anders Dale
Bjørnar Lisether Teigen
Regi
Svend Wam
Manus
Svend Wam
Dag Anders Rougseth
Produsent
Janic F. Heen
Foto
Anders Leegaard
Musikk
Dag Anders Rougseth
Nasjonalitet
NOR
Språk
Norsk
Lengde
1t 34min.
Produksjonsår
1998
Produksjonsselskap
Mefistofilm AS
med støtte fra
Norsk filminstitutt
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
15 år

Få med deg disse filmene