Adresse: Barcelona

2 t. 2 min.
Komedie / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Xavier rømmer fra Paris og familiens og vennenes forventninger og tilbringer sitt siste år som økonomistudent i Barcelona, der han benytter mesteparten av tiden til heller å studere livet. Han slynges ut i en kulturell smeltedigel, fylt av studenter fra alle verdenshjørner, like unike som språkene de snakker.
De bringes sammen av det faktum at de alle er fremmede i et fremmed land, og bor i et herberge der de alle lærer hverandres uskrevne språk klart og tydelig, der ordbøker er overflødige. Sammen søker de en innfallsport til livet som for alltid vil forandre dem og det de en dag skal bli.

Adresse: Barcelona er skrevet og regissert av den prisbelønnete franskmannen CÉDRIC KLAPISCH og fikk en César-pris (franskmennenes svar på Oscar) for mest lovende skuespillerinne (Cécile de France), og ytterligere fem nominasjoner, deriblant beste regi, beste manus og beste film. Blant Klapisch' tidligere filmer kan nevnes Lumiere et compagnie, Peut-être, Chacun cherche son chat og Un air de famille.

ROMAIN DURIS spiller Xavier. Han har spilt i en lang rekke filmer de siste åtte-ni årene, nå senest Fox-aktuelle Le Divorce. Blant hans andre filmer kan vi nevne Dobermann, Peut-être, Being Light, Déjà mort, Chacun cherche son chat, Les kidnappeurs og CQ.

Navnet AUDREY TAUTOU er for mange synonymt med Amélie, tittelfiguren hun spilte i Jean Pierre Jeunets enestående suksessfilm, Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. Hun har selvsagt også spilt i andre filmer, deriblant À la folie pas du tout, Dieu est grand, je suis toute petite, Le libertin, Épouse-moi og Dirty Pretty Things.

JUDITH GODRÈCHEs skuespillerkarriere startet alt da hun var 12 år gammel og debuterte i filmen L'été prochain. Siden den gang har hun spilt i mer enn 20 spillefilmer, blant dem La désenchantée, Une nouvelle vie, Ridicule, Mannen i jernmasken og South Kensington.

CÉCILE DE FRANCE fikk en César-statuett for innsatsen i Adresse: Barcelona i kategorien mest lovende skuespillerinne. Fra før hadde hun spilt i en håndfull filmer, blant dem Toutes les nuits og Loup!

Fakta

Norgespremiere
Kommer ikke på kino
Originaltittel
L'Auberge Espagnole
Sjanger
Komedie
Romantikk
Skuespillere
Romain Duris
Judith Godrèche
Audrey Tautou
Cécile De France
Kelly Reilly
Cristina Brondo
Federico D'Anna
Barnaby Metschurat
Regi
Cédric Klapisch
Manus
Cédric Klapisch
Produsent
Bruno Levy
Foto
Dominique Colin
Nasjonalitet
Spania
Frankrike
Originalspråk
Fra/ Spa/Eng
Lengde
2 t. 2 min.
Produksjonsår
2002
Produksjonsselskap
France 2 Cinéma
Fox Searchlight Pictures
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene