Gravhopping

Norgespremiere: 07.12.2007
15 år
1 t. 44 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

“ALLE VIL TIL HIMMELEN, MEN INGEN VIL DØ FØRST“

Pero lever av å være begravelsestaler i en liten slovensk landsby. Hans unike gave er å gjøre hver eneste begavelse litt ekstra spesiell.
Han tar sitt arbeid meget alvorlig og klarer ikke å la være å legge sine egne betroelser og betraktninger inn i talene til de avdøde, og får de sørgende til å gråte av helt andre grunner enn begravelsen. På hjemmebanen prøver han å avverge sin fars stadige selvmordsforsøk. Iblant er han ute og rangler med vennen Shooki, en mekaniker og litt av en livsnyter, men også med meninger om hvordan hans egen begravelse skal være.

Midt oppi dette prøver Pero å vinne Renatas hjerte - en kvinne med blonde uskyldige lokker, men som også bærer på sine hemmeligheter. Hun er datter av en enkemann, som elsker henne høyere enn en far bør elske sin datter.

I de tilsynelatende uskyldige omgivelsene utvikler karakterene også sine mørke sider, og bak idyllen lurer brutaliteten og volden. En svart komedie med absurde og filosofiske betraktninger om livet og døden, kjærligheten og volden, himmel og helvete.

Fakta

Norgespremiere
07.12.2007
Originaltittel
Odgrobadogroba
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Gregor Bakovic
Drago Milinovic
Sonja Savic
Regi
Jan Cvitkovic
Manus
Jan Cvitkovic
Produsent
Janez Burger
Foto
Simon Tansek
Musikk
Aldo Ivanèiè
Nasjonalitet
Slovenia
Språk
Slovensk
Lengde
1 t. 44 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Staragara (Ljubljana)/Propeler Film (Zagreb)
Distribusjon
ActionFilm
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne sorte komedien inneholder et brutalt overgrep på en døv-stum kvinne samt korte, men blodige drapsskildringer. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene