La nana

Norgespremiere: 30.04.2010
11 år
1 t. 36 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hun er mer eller mindre familie

Fortellingen om Raquel som har jobbet som hushjelp hos familien Valdes i 23 år. Som verken et fullt medlem av familien eller bare en tjenestepike svever hun i en posisjon midt i mellom. Da hun føler seg truet av familiens nyansatte tjenestefolk, kaster hun seg ut i en rekke vanvittige gjerninger for å holde på sin posisjon.
Etter 23 års tro tjeneste hos Valdes-familien er Raquel godt etablert i en rolle midt mellom det å være tjenestepike og hennes illusjon av å være et medlem av familien. Hennes dårlig skjulte bitterhet og stadig tiltakende sammenstøt med familiens eldste datter, får familien til at tro, at Raquel er overanstrengt og ansetter derfor mer hjelp til husholdningen. Raquel, som føler sig vraket, begynner å sabotere hver eneste nyansattes arbeide ved barnlige narrestreker, mens hun klynger seg til sin udefinerte plass innen familien.

I denne bemerkelsesverdige skarpe film setter Sebastian Silva upartisk spørsmålstegn ved den alminnelige sydamerikanske tradisjon for trelldom. I denne dynamiske fortelling er vi vitner til den indre struktur i en velmenende families forhold til deres tjenestepike - uansett deres gode hensikter.Silva bruker sitt håndholdte kamera som et forstørrelsesglass, som avslører Raquels skjulte skrøpelighet og hennes rørende utvikling. Forbløffende i sin intimitet, vrir filmen en slags humor ut av den fremmedgjorte Raquels skitne triks. Bare Lucy, den siste i rekken av nye hushjelper, er i stand til å trekke Raquel forsiktig mot den enorme utløsning som trenges for at hun skal gjenoppdage seg selv igjen.

Sebastian Silvas nysgjerrighet etter å undersøke krysningen mellom sosiale og personlige krefter resulterer i et smertelig, men samtidig tilfredsstillende, komisk drama som berører og menneskeligjør et akseptert, tvetydig system.

Fakta

Norgespremiere
30.04.2010
Originaltittel
La nana
Sjanger
Drama
Skuespillere
Catalina Saavedra
Claudia Celedón
Alejandro Goic
Andrea García-Huidobro
Mariana Loyola
Regi
Sebastián Silva
Manus
Sebastián Silva
Produsent
Gregorio González
Foto
Sergio Armstrong
Musikk
Ruy García
Nasjonalitet
Mexico
Chile
Språk
Spansk
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Forastero
Distribusjon
ActionFilm
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Ustabil stemning og enkelte dramatiske sekvenser gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene