Exteriors

Norgespremiere: 25.03.2011
11 år
1 t. 18 min.
DRAMA

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Exteriors er et energisk og eksperimentelt drama om to utenlandske skuespillerinner som prøver lykken i LA. Vi følger disse to, fra henholdsvis Norge og England, dagene før en viktig audition. Deres historier har mange likhetstrekk; de kjemper begge om samme rolle, de er begge rotløse individer og begge er involvert i destruktive forhold. På veien mot drømmen mister jentene mer og mer grep om hvem de er og hva de egentlig vil.
Filmen er en utforskning av ønsket om å bli sett og elsket, og hvilke ofre vi gjør for å oppnå det vi ønsker mest.

Om prosjektet:
Regissør Patrik Syversen og kunstfotograf Marie Kristiansen har sammen regissert og produsert Exteriors i Hollywood.

De to LA-baserte regissørene møttes gjennom felles kjente. De ble inspirert av filmbyens mange arbeidsløse døgnfluer med store drømmer, og bestemte seg for å filmatisere det de opplevde.

Resultatet ble en energisk spillefilm om to unge jenter med skuespiller-drømmer, filmet med egne midler i verdens største filmby.

Syversen og Kristiansen fikk med seg et internasjonalt cast bestående bl.a. av Allan Hyde fra hit-vampyr serien True Blood, Ruta Gedmintas fra HBO-serien Tudors og Joshua Bowman som snart er aktuell i So Undercover.
Norske Gitte Witt medvirket i den svenske storsatsningen Puss (Trust me), og er snart aktuell i The Impossible, med Naomi Watts og Ewan McGregor. Hun har også en av hovedrollene i den nye Varg Veum filmen Kalde Hjerter.

Om regissørene:
Patrik Syversen (f. 1982)
Patriks første spillefilm som regissør var skrekkfilmen Rovdyr, som ble godt besøkt på norske kinoer og i tillegg vist ved flere internasjonale filmfestivaler. Han er utdannet regissør fra Film & TV-Akademiet (NISS) i Oslo og har regissert flere reklamefilmer. Han har også produsert, regissert, skrevet manus og klippet flere kortfilmer.
Patrik er representert av det anerkjente agentbyrået ICM i LA, og er aktuell med den amerikansk-produserte filmen Prowl på kino og dvd i USA. Han er for tiden i post-produksjon på den norske komedien Hjelp, vi er i filmbransjen!, som han har skrevet og regissert med Nini Bull Robsahm. Exteriors er hans tredje spillefilm som manusforfatter og fjerde som regissør.

Marie Kristiansen (f. 1982) er kunstfotograf og regissør, mest kjent for sine politiske motiver inkludert portrettering av kvinner i vaginakjoler. Marie er ikke ukjent med filmlerretet. Hun vant "Young Artist Award" i Hollywood som niåring, da hun spilte i sin mor Vibeke Løkkebergs film Måker. Dette er hennes første spillefilm som regissør og fotograf. Marie er representert av produksjonsselskapet Skin Flicks i London hvor hun lager surrealistiske mote og musikk videor, senest for Lilly Allens nye butikk Lucy in Disguise.Hun jobber nå med flere internasjonale regi- og kunstprosjekter.

Fakta

Norgespremiere
25.03.2011
Originaltittel
Exteriors
Sjanger
DRAMA
Skuespillere
Allan Hyde
Ruta Gedmintas
Gitte Witt
Joshua Bowman
Regi
Patrik Syversen
Marie Kristiansen
Manus
Patrik Syversen
Produsent
Patrik Syversen
Fredrik Pryser
Marie Kleivdal Kristiansen
Foto
Marie Kristiansen
Musikk
Theo Green
Cato Hoeben
Nasjonalitet
Norge
Språk
Amerikansk
Lengde
1 t. 18 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
The NorWay Film Development Co AS
Fredrik Fiction AS
Distribusjon
Euforia Film
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Mørk stemning samt skildringer av kyniske handlinger og dialog, kan virke forstyrrende på barn under 11 år. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene