Sønnens Rom

Norgespremiere: 18.01.2001
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Sønnens Rom" vant Cannes Film Festivals høyeste pris Gullpalmen i år, til stor glede for både publikum og filmens regissør Nanni Moretti. "Sønnens rom" er en finstemt historie om sorgarbeid, som krever svært hard hud skal man unngå å bli beveget eller berørt.
Vi møter en lykkelig familie i Italias øvre middelklasse. Mor, far og to flotte tenåringsbarn. Faren er psykiater og bruker mye tid på pasientene sine. En søndag velger han jobben fremfor en joggetur med sønnen, som da heller drar på dykketur med venner. Det blir skjebnesvangert. De tre gjenværende i familien lukker seg mer og mer for hverandre i sin egen sorg, inntil de mottar et brev til sønnen fra en jente han forelsket seg i på en ferietur. Hun aner ikke at han nå er død. Særlig moren griper dette brevet som et eksistensielt halmstrå, og sakte, sakte begynner livet å vende tilbake.

I sine tidligere filmer har Moretti, som ofte er omtalt som Italias svar på Woody Allen, kommentert samfunnet rundt seg med med mye ironi og humor. Denne gang er det imidlertid ikke satire som ligger Moretti på hjertet, men et dyptfølt drama om det å miste en sønn. Svært gripende, og samtidig med en enkelhet som rører uten å dvele ved tungsinnet - en sterk film.

Fakta

Norgespremiere
18.01.2001
Originaltittel
La Stanza del Figlio
Sjanger
Drama
Skuespillere
Nanni Moretti
Laura Morante
Jasmine Trinca
Guiseppe Sanfelice
Regi
Nanni Moretti
Manus
Nanni Moretti
Linda Ferri
Heidrun Schleef
Produsent
Nanni Moretti og Nagelog Barbagallo
Foto
Guiseppe Lanci
Musikk
Nicola Piovani
Nasjonalitet
Italia
Frankrike
Språk
Italiensk
Produksjonsår
2001
Produksjonsselskap
Sacher Film
Distribusjon
Europafilm

Anmeldelser

Få med deg disse filmene