Saved!

Norgespremiere: 17.06.2005
Tillatt for alle
1 t. 32 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Mørkemenn må se lyset!

Marys tro slår sprekker når hun oppdager at kjæresten er homofil. Enda verre blir det da hun i et forsøk på å "kurere" ham ligger med ham - og blir gravid. Gudene skal vite at det ikke er særlig stor aksept, for en ugift mor som har barn med en homofil på hennes prektige kristne skole. Og på toppen av det hele er det snart skoleball ...
Det er snart slutt på sommerferien, og Mary ser fram til å begynne på det siste året på videregående. Hun er i den kuleste gjengen på American Eagle kristne videregående, og hun og den kjekke kjæresten har nettopp lovet å ikke ligge med hverandre før de er gift.

Livet hennes passer perfekt inn i glansbildet av kristenheten skolen og miljøet hennes gjerne vil tegne. Men så skjer det noe uventet ...

Som lyn fra klar himmel kunngjør kjæresten hennes, Dean, at han nok foretrekker menn, og det er jo en strek i regningen. Slik Mary ser det, er homofili en synd såvel som en kurerbar psykologisk tilstand, og siden det er Deans sjel det står om, vil Mary selvsagt gjøre det hun kan for å hjelpe. "Bare han får ligge med ei jente, kommer han nok på rett spor" tenker hun og skrider til verket.

Dessverre ser det ikke ut til å virke, og som om ikke Deans sjel var nok, har Mary i tillegg blitt gravid. I hennes miljø er tenåringsgraviditet mildt sagt uvanlig, og hun gjør alt hun kan for å skjule tilstanden sin.

Marys tilværelse blir bare mer og mer vanskelig. Hun oppdager at livet slett ikke er så enkelt som mor, skole og venner prøver å fortelle henne, og hun blir utstøtt av vennegjengen.

Imidlertid er det andre utstøtte å støtte seg til. Roland, broren til lederen av venninnegjengen sitter i rullestolen og observerer alt det perfekte rundt seg til han er spyferdig, og den rebelske Cassandra har gjennom oppveksten lært mye som kan være til nytte for noen som ikke vil stikke seg ut. De tre går til angrep på den altoppslukende skinnhelligheten rundt seg, med opprivende og ikke lite morsomme resultater!

Det viser seg at bak den skinnhellige fasaden er elever, lærere og foreldre bare mennesker, noen kanskje til og med litt ekstra menneskelige. Hevnbegjæret våkner hos noen, mens andre viser seg å ha kjønnsdrift, med alt besværet det innebærer.

Saved! er en rampete komedie som viser hvordan et stagnert miljø og forstokkede sjeler kan få seg et etterlenget og velfortjent sjokk når mennesker plutselig viser menneskelige sider. Av og til er en gravid tenåring nok til å åpne hodene og hjertene til selv de mest forstokkede mørkemenn!

Om skuespillerne
Jena Malone (Mary) har hatt småroller i film siden hun var 12. Blant de mest kjente filmene hun har medvirket i, finner vi Cold Mountain, Donnie Darko og Contact. Hun er eslet for større ting, og snart blir hun å se i en ny filmatisering av Jane Austens Stolthet og Fordom.

Macaulay Culkin (Roland) skulle neppe trenge mye til introduksjon. Tida som barnestjerne er definitivt over, og han er nå gammel nok til å klare seg hjemme alene. Comebacket ble kickstartet med Party Monster og fortsatte med Saved!, der han viser at han har mer å fare med enn mange trodde etter åtte år uten arbeid.

Patrick Fugit (Patrick) er enda et ungt talent. Hans store gjennombrudd kom med hovedrollen i Almost Famous, men han har også hatt roller i White Oleander og Jonas Åkerlunds Spun.

Martin Donovan (Pastor Skip) spiller skolens rektor. De blant publikum som har sett flere filmer av Hal Hartley kjenner ham godt, og det er kanskje ikke et sammentreff at han i filmen The Book of Life spilte rollen som Jesus Kristus? Ellers kjenner vi ham fra The Opposite of Sex, Agent Cody Banks og den USAnske versjonen av Insomnia.

Fakta

Norgespremiere
17.06.2005
Originaltittel
Saved!
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Jena Malone
Mandy Moore
Macaulay Culkin
Patrick Fugit
Heather Matarazzo
Eva Amurri
Chad Faust
Elizabeth Thai
Martin Donovan
Mary-Louise Parker
Kett Turton
Julia Arkos
Donna White
James Caldwell
Nicki Clyne
Aaron Douglas m.fl.
Regi
Brian Dannelly
Manus
Brian Dannelly og Michael Urban
Produsent
Michael Stipe
Sandy Stern
Michael Ohoven
William Vince
Foto
Bobby Bukowski
Musikk
Christophe Beck
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Single Cell Pictures og Infinity Media
Distribusjon
Oro Film
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som vil kunne skade de minste.

Få med deg disse filmene