Reven og jenta

Norgespremiere: 07.03.2008
7 år
1 t. 38 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En ny film fra Luc Jacquet, skaperen av Pingvinenes marsj - gjennom øynene til ei lita jente får vi på ny oppdage skogens og naturens mirakler.

Ti år gamle Lila er på vei hjem fra skolen en sensommerdag, da hun plutselig får øye på en rev like ved! Hun glemmer helt å være redd, og fra det øyeblikket blir hun besatt av tanken på å se reven igjen.
Det er ikke lett. Reven kommer selvsagt ikke når hun roper, så hun må smøre seg med tålmodighet.
Heldigvis kommer snart vinteren, og med den snøen. Alt som skjer i skogen blir skrevet ned i snøen, og endelig kan Lila se hvor reven hennes går. Iallfall fram til hun ikke ser hvor hun går, faller stygt og brekker beinet. Etter det må hun tilbringe vinteren innendørs, men interessen for rev blir ikke mindre. Hun får en bok om rev av faren, og den lærer hun nesten utenat.

Men våren kommer som den pleier, og Lila lærer mye: Hun finner ut om menneskets kamp mot reven, hun lærer å bli tålmodig, og hun oppdager at reven hennes er ei revetispe. Sommeren kommer også, og Lilas tålmodighet får resultater: Hun vinner revens tillit, og snart tilbringer hun sommerdagene i selskap med den halvtamme reven.

Men det er ikke til å komme fra at rever og mennesker ikke kan være venner på den måten ei ung jente ønsker seg. Det går nesten riktig galt, men heldigvis bare nesten.

Det er tydelig at filmskaper Luc Jacquet er utrolig glad i naturen! Med smittende glede forteller han oss om naturens sammenhenger og om hvordan vi mennesker passer inn i det store bildet. Få kan vel glemme det de fikk se av Antarktis i Pingvinenes marsj, og nå har altså Jacquet flyttet blikket hjemover.

Han har også endret fortellemåte, Reven og jenta er nemlig ingen dokumentarfilm, men en spillefilm der naturens spill blir sett gjennom øynene til et vitebegjærlig barn og fortalt av en filmskaper som helt åpenbart brenner for det han vil fortelle.
Dette grepet passer godt til en film om et dyr som i så stor grad som reven er tilknyttet mennesket. Publikum får se og lære det samme som Lila, og Jacquet har hatt god kontroll med både folk og dyr.

Det er også verdt å understreke at filmen er helt vanvittig pen å se på. Man skulle kanskje tro det var lett å ta vakre naturbilder, men bare et overfladisk blikk på Reven og jenta viser hvor mye bedre resultatet blir med litt ekstra innsats. Reven og jenta er en svært vakker film som med sin fortelling om menneskene og dyrenes plasser i naturen fortjener et stort publikum.

Fakta

Norgespremiere
07.03.2008
Originaltittel
Le Renard et l'enfant
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Bertille Noël-Bruneau
Regi
Luc Jacquet
Manus
Luc Jacquet
Produsent
Yves Darondeau
Laurence Picollec
Emmanuel Priou
Christophe Lioud
Foto
Gérard Simon
Eric Dumage
Musikk
Evgueni Galperine
Alice Lewis
David Reyes
Nasjonalitet
Frankrike
Språk
Norsk dubbing
Lengde
1 t. 38 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Bonne Pioche
Distribusjon
Oro Film
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Filmen inneholder enkelte dramatiske scener med sterke lyder og mørke bilder som antas å kunne virke skremmende for de yngste. Derfor får filmen 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene