Brød og tulipaner

Norgespremiere: 26.12.2001
1 t. 58 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

BRØD OG TULIPANER har hatt en eventyrlig mottakelse. Den sopte med seg det som var å vinne av David di Donatello (den italienske Oscar), med bl.a. fem Silver Ribbon og to Golden Globe.
Det var bare en tåpelig tilfeldighet egentlig, noe en kan le av senere, når en får det hele på avstand. Allikevel, i det øyeblikk hun forstår at turistbussen faktisk har dratt fra henne, uten at verken mannen eller de to barna deres har lagt merke til at hun ikke er med, begynner en spire til opprør å gro i Rosalba. For henne åpner dette en dør til eventyret. Rollen som husmor og mor har gjennom årene ført til at hennes personlighet gradvis er forsvunnet uten spor - utvisket av hennes families krav. Hun har ikke registrert det før i det øyeblikket hun står der, glemt i veikanten...

Rosalbas "egentlige jeg" er imidlertid langt fra dødt, hun føler seg umiddelbart modig og berusende lett. Kanskje hun til og med kan haike til Venezia - byen hun alltid har drømt om? Rosalbas en-dags-utflukt blir til flere dager, så uker. Hennes nyvunnede frihet åpner for et nytt liv i en merkelig og fremmed verden fylt av vennskap, nærhet - og kjærlighet.

Hun finner seg en jobb i en blomsterhandel, drevet av en håpløs anarkist, flytter sammen med en mystisk Islending som snakker i episke vers og innleder et varmt vennskap med en massøse. Livet hennes får en ny mening og intensitet, samtidig gjenoppdager sin store glede over musikk.

SILVIO SOLDINI - italiensk filmskaper, født og oppvokst i Milano. Han studerte film ved New York Universitet. Vel tilbake i Milano bygget han opp en gruppe fagfolk, som danner ryggraden i hans produksjoner, som omfatter både kortfilm, dokumentarfilm og langfilmer. Brød og tullipaner er hans fjerde langfilm.

BRUNO GANZ har via en lang rekke roller i teater og film opparbeidet seg et meget godt navn, og fått mye heder og rosende omtaler. Hans filmografi er meget lang og kan finnes i de fleste oppslagsverk. Hans rolle i Evigheten og en dag av Theodoros Angelopoulos var med på å gi filmen pris som Beste film i Cannes.

Fakta

Norgespremiere
26.12.2001
Originaltittel
Pane e tulipani
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Licia Maglietta
Bruno Ganz
Giuseppe Battiston
Marina Massironi
Antonio Catania
Felice Andreasi og Vitalba Andrea
Regi
Silvio Soldini
Manus
Silvio Soldini og Doriana Leondeff
Produsent
Daniele Maggioni
Foto
Luca Bigazzi
Musikk
Giovanni Venosta
Nasjonalitet
Italia
Språk
Italiensk
Lengde
1 t. 58 min.
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Istituto Luce/Monogatari/Rai Cinema
Distribusjon
Scandinavian Entertainment Group

Anmeldelser

Få med deg disse filmene